U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bouterse kan worden berecht
Vervolging in Nederland van de Surinaamse oud-legerleider Bouterse voor zijn rol bij de 'decembermoorden' van 1982 is opportuun. Wel moet nog worden onderzocht of een Nederlandse rechter met een eventuele berechting kan en moet worden belast. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof gisteren bepaald. De uitspraak volgt in een beklag dat twee nabestaanden indienden na een beslissing om Bouterse juist niet te vervolgen.

Pinochet staat op en begint te lopen
Augusto Pinochet had gisteren nog geen voet op Chileense grond gezet, of het land was weer diep gespleten. De ex-dictator boezemt nog steeds angst in.

Internet-rijken verslaan oud geld met gemak
Aan de beursgang van World Online verdienen investeerders bedragen, die de verdiensten van vóór de komst van de Nieuwe Economie doen verbleken.

Raadpleging van Papoea's was farce
De Indonesische regering heeft in 1969 de 'volksraadpleging' over de status van het vroegere Nederlands Nieuw Guinea (Irian Jaya) gemanipuleerd. "Met alle middelen, eigenlijke of oneigenlijke", wilde Jakarta voorkomen dat het Papoea-volk zou kiezen tegen definitieve aansluiting bij Indonesië.

'Etnische agent eerder welkom'
Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam wil allochtonen toelaten bij de politie zonder dat ze aan alle kwaliteitseisen voldoen. De korpsbeheerder acht dit "broodnodig" in een stad waar 42 procent van de bevolking van niet-Nederlandse afkomst is en 162 nationaliteiten samenleven.

Frankrijk polste Duisenberg voor het IMF
De Franse regering heeft de Nederlandse president van de Europese Centrale Bank, Duisenberg, gepolst om opvolger te worden van de scheidende topman van het Internationale Monetaire Fonds, de Fransman Camdessus. Duisenberg heeft de suggestie om van Frankfurt naar Washington te verhuizen echter van de hand gewezen. Zo'n overstap zou volgens hem niet in het belang zijn van de euro.

Directeur van Air Holland stapt op
J. Heppener stapt per 1 april op als directeur van het failliete Air Holland. Heppener zei in december nog de doorstart van de verliesgevende chartermaatschappij te zullen leiden. De reden van zijn vertrek is nog onbekend.

Zilver Marianne Timmer in Japan
Schaatsster Marianne Timmer heeft vanochtend bij de WK afstanden in Nagano zilver gewonnen op de 1000 meter. De Duitse Monique Garbrecht werd wereldkampioen. Timmer was getergd aan de start verschenen omdat ze na een bloedcontrole voor het WK '24 uur onterecht in de beklaagdenbank had gezeten'.

Kok: cocaïne in postzak 'ernstig'
Premier Kok vindt de ontdekking van cocaïne in de diplomatieke post uit Suriname 'een zeer ernstig voorval'. Hij eist van de Surinaamse ambassadeur een verklaring.

Bonden wijzen bod provincie af
De bonden vinden een gisteren uitgebracht 'slotbod' van de provinciale werkgevers voor een nieuwe CAO onvoldoende en gaan door met het voorbereiden van acties.

Dioxinecrisis
De Belgische parlementaire onderzoekscommissie inzake de dioxinecrisis is in haar eindrapport sterk verdeeld over de vraag wie politiek verantwoordelijk was voor de affaire.

Sneeuwbuien
Vooral vanmiddag en vannacht enkele sneeuwbuien, soms met hagel en onweer. Vandaag nog een gure noordwestenwind. Middagtemperatuur rond 4 graden. Zondag is het rustiger. Vooruitzichten tot en met donderdag: geleidelijk oplopende temperaturen.


NRC Webpagina's
4 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)