U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Stemmen horen
Het zit toch niet helemaal goed met Amerikaanse professionele vrouwen. De Amerikaanse hersenkundige prof. M. Farah zag ik gisteren bij Noorderlicht krampachtig proberen een lagere stem op te zetten dan ze zelf heeft. Wat ze zei over het harde werk dat hersenen moeten verrichten om gezichten te herkennen was interessant en levendig verwoord - goede uitzending - maar haar stem die tevergeefs de monotone diepte in probeerde te duiken leidde af.


T V   V O O R A F :


Met condooms naar Big Brother
Wie wordt de Duitse Sabine? Kerstin (26) en Manuela (22) gooien beiden hoge ogen voor de rol van 'blonde bitch' in het Duitse Big Brother-huis, waar tien bewoners afgelopen maandag ingetrokken zijn. Vanavond zendt de Duitse commerciële omroep RTL2 de openingsshow van het nu al omstreden televieprogramma uit en kunnen de Duitsers kennismaken met de bewoners.


F I L M   V O O R A F :


Nick of Time
Hollywood staat niet echt bekend om zijn experimenteerlust, maar er zijn films gemaakt waarin radicaal werd gebroken met vertrouwde camerastandpunten en montagetechnieken. In Lady in the Lake (Robert Montgomery, 1946) nam de camera de plek in van privé-detective Philip Marlowe, zodat de kijker alles door zijn ogen zag. Marlowe kwam alleen in beeld als hij in de spiegel keek. Hitchcock kwam met een ander nieuwigheidje.


NRC Webpagina's
1 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)