U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bush verslaat McCain ruim in drie staten
George W. Bush heeft zijn positie in de Amerikaanse voorverkiezingen gisteren versterkt met overtuigende overwinningen op John McCain in Virginia en de staat Washington.

Hoogervorst botst met VVD over WAO-plan
Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) neemt afstand van zijn eigen partij, de VVD, inzake de WAO. Het probleem van de arbeidsongeschiktheid is volgens hem te groot om buiten de coalitie aan te pakken. Het Kamerlid Wilders (VVD) kondigde vorige week aan vóór de zomer samen met het CDA met een initiatiefwetsvoorstel te komen om de instroom van mensen met psychische klachten in de WAO te beperken.

Deel RIAGGs voert actie
De 1.200 werknemers van de crisisdiensten van de Riaggs gaan de komende twee weken actie voeren voor een hogere toeslag voor onregelmatige diensten. Dat hebben de bonden Abvakabo en CFO gisteren besloten.

Europese Commissie naar Hof over mest
De Europese Commissie heeft besloten naar het Europese Hof te stappen, omdat het Nederlandse mestbeleid niet voldoet aan de milieunormen van de Europese Unie. De ministers Brinkhorst (Landbouw) en Pronk (Milieu) hebben begin december een mestplan bij de Europese Commissie ingediend. De Commissie heeft onder meer als bezwaar dat geen directe beperking van de hoeveelheid stalmest is opgenomen en dat de boetes te laag zijn.

CDU'er Merz voorzitter fractie
De Duitse parlementariër Friedrich Merz is gisteren tot nieuwe voorzitter van de CDU/CSU-fractie in de Bondsdag gekozen. De verkiezing van Merz is een eerste stap op weg naar vernieuwing van de CDU.

Barak lijdt zware nederlaag
Premier Ehud Barak van Israel heeft vanmiddag in de Knesset een zware nederlaag geleden over de modaliteiten van een referendum over vrede met Syrië tegen opgave van de hoogvlakte van Golan.

Zesjarige vermoordt klasgenote
In de Amerikaanse staat Michigan heeft een zesjarig jongetje gisteren op school een meisje van dezelfde leeftijd doodgeschoten. President Clinton riep de kandidaten in de voorverkiezingen op om de regulering van vuurwapens op de politieke agenda te zetten.

'OPEC, verhoog olieproductie'
De belangrijkste olieproducerende landen Saudi Arabië, Venezuela en Mexico willen dat de OPEC (de organisatie van olieexporterende landen) de olieproductie vanaf april met 1,2 miljoen vaten verhoogt. Ook voor de niet-OPEC landen stellen de drie een verhoging voor.

Feyenoord wint van Lazio
Feyenoord heeft in de tweede ronde van de Champions League de uitwedstrijd tegen Lazio Roma met 2-1 gewonnen. Nadat de Italianen in de eerste helft een voorsprong namen dankzij een doelpunt van Véron, maakte invaller Jon Dahl Tomasson twee doelpunten.

Tijdelijk droog
Weersverwachting voor morgen: Perioden met zon en in het noordoosten 's ochtends een bui. 's Avonds veel regen en kans op storm. Vooruitzichten voor vrijdag tot maandag: Geleidelijk iets koeler en enkele maartse buien. Vooral vrijdag veel wind. Middagtemperatuur rond 6 graden.


NRC Webpagina's
1 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)