U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wegener stoot meeste vakbladen af

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 25 FEBR. Uitgever Wegener verkoopt het merendeel van zijn vaktijdschriften. De bladen gaan onder meer over naar Wolters Kluwer en VNU. Dat heeft Wegener vanmorgen bekendgemaakt.

Wolters Kluwer en VNU geven beide al een groot aantal vaktijdschriften uit. Wegener ziet zijn vakbladen niet langer als kernactiviteit. De uitgever wil zich concentreren op direct marketing, het uitgeven van kranten - als de Nederlandse Mededingingsautoriteit geen roet in het eten gooit kan Wegener de regionale dagbladen van VNU binnenkort absorberen - en het ontwikkelen van Internetdiensten.

Alle werknemers van de betrokken tijdschriften gaan mee over naar de nieuwe eigenaar. Dat geldt ook voor het ondersteunende personeel. Wegener stelt in een reactie dat "voor de toekomst van de uitgaven binnen meer gespecialiseerde uitgeverijen een beter perspectief geboden wordt". Wolters Kluwer neemt twaalf titels van Wegener over, waaronder bladen over installatietechniek, metaalbewerking, tandheelkunde en farmacie. VNU koopt het blad Motor. Uitgever Scala neemt Railhobby over. Uitgeversgroep Adrem lijft vaktijdschriften voor juweliers, opticiens en technici in. Ook Ondernemen, het huisorgaan van werkgeversorganisatie MKB Nederland, gaat naar Adrem. Management Medio gaat Wegeners grafische titels uitgeven.

Wegener blijft zelf alleen actief in golftijdschriften. De uitgever heeft onlangs een website geopend over golfsport. Ook het roddelblad Party blijft in handen van de uitgever in Apeldoorn. Behalve voor de golfbladen had Wegener nog nauwelijks aan de vakbladen gekoppelde, op de zakelijke markt gerichte websites. Het is waarschijnlijk dat in elk geval VNU en Wolters Kluwer dat voor de titels die ze nu overgenomen hebben wel zullen doen. Beide uitgevers hebben het merendeel van hun vakbladen al voorzien van een elektronische versie op het wereldwijde web.

Wegener richt zich zelf op andersoortige activiteiten op Internet, zoals websites van de regionale dagbladen van het concern (zoals het Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant) en een onlangs gelanceerde website voor personeelsadvertenties.

NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)