U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Shell aast op gasproject in Turkmenistan
De Koninklijke/Shell Groep is van plan zaken doen met de regering van Turkmenistan, een bewind dat door mensenrechtenorganisaties tot de meest onderdrukkende wordt gerekend.

Nederland mist middelen om Oostenrijk te treffen
Nederland beschikt nauwelijks over mogelijkheden om Oostenrijk in het bilaterale verkeer te laten merken dat het "bezorgd en ongerust" is over de nieuwe regeringscoalitie van christen-demcocraten (ÖVP) en de extreem-rechtse FPÖ van Jörg Haider. Naast de contacten in de Europese Unie is er praktisch geen bilateraal verkeer tussen Wenen en Den Haag.

D66: verlaag staatsschuld
nog verder D66 wil de komende drie jaar driekwart van de inkomstenmeevallers gebruiken voor verlaging van de staatsschuld. Het geld dat op rentebetalingen wordt bespaard, kan worden besteed aan (intellectuele) infrastructuur, onderwijs, veiligheid en zorg.

Voorzitter Joodse Raad 'onwetend'
De voorzitter van de Joodse Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog, David Cohen, was naar eigen zeggen tot april 1945 - de laatste maand van zijn gevangenschap in Theresienstadt - niet op de hoogte van het lot dat gedeporteerde joden in Auschwitz en andere kampen te wachten stond. Om die reden heeft hij zijn functie ook nooit neergelegd.

Merz nieuwe fractieleider
Het bestuur van de Duitse CDU/CSU is het er gisteravond over eens geworden dat Friedrich Merz (44) de opvolger wordt van Wolfgang Schuble als fractieleider.

VS gewaarschuwd voor hogere rente
De Verenigde Staten kunnen dit jaar nog twee, maar misschien wel drie of vier renteverhogingen van elk een kwart procent tegemoetzien, te beginnen in maart.

Vitesse had in jaar tijd 30 mln tekort
Bij Vitesse is in minder dan een jaar tijd een tekort van zeker 30 miljoen gulden ontstaan. Dat blijkt uit verklaringen van hoofdsponsor Nuon over de gebeurtenissen die deze week hebben geleid tot de val van voorzitter Karel Aalbers bij de Arnhemse voetbalclub.

Naar het oosten wegtrekkende lichte regen. 's Middags af en toe zon,
maar ook nog een enkele bui bij een graad of 5. Matige, aan zee krachtige wind uit west tot noordwest. Vooruitzichten tot en met woensdag: Perioden met zon. Vanaf dinsdag een enkele bui. 's Middags rond 6 graden.


NRC Webpagina's
18 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)