U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet op de radio
De oude media hebben de nieuwe media ontdekt. Sinds het Nederlandse bedrijfsleven iets over Internet zegt en Time Warner door America Online is overgenomen gaat er geen dag voorbij of er staat in de Nederlandse dagbladen wel een juichend stuk over de geweldige toekomst die ons te wachten staat. Het persbericht dat Ahold boodschappen via het web gaat verkopen, werd de opening van de Volkskrant. In NRC Handelsblad verontschuldigde Roel Janssen zich voor het feit dat de Nederlandse journalistiek in 1994 niets over de introductie van Netscape heeft geschreven.

Zoeken en vinden
Zoeken en vinden blijft moeilijk op Internet. Slechts een deel van de aanwezige websites is geïndexeerd door zoekmachines.

'Belasting op Internethandel is zelfmoord'
Het heffen van belasting op Internethandel is economische zelfmoord. Dat zei voorzitter Mike Moore van de Wereldhandelsorganisatie WTO vandaag in Singapore. Zijn waarschuwing komt aan de vooravond van een debat in het Amerikaanse congres. Handel via Internet is tot nu toe overal vrij van belastingen, maar het vorige WTO-handelsverdrag waarin dat was vastgelegd, is nog niet verlengd. "Landen die barrières gaan opwerpen, zijn landen die economische zelfmoord plegen", zei Moore.

Kraker websites mogelijk uit Duitsland
Het onderzoek naar het platleggen van een aantal grote websites als Amazon en eBay, die vorige week tijdelijk niet bereikbaar waren, leidt naar Duitsland. Het gaat volgens de FBI om een kraker met de naam 'Mixter' die gebruik maakt van een programma 'Stacheldraht' (prikkeldraad). Volgens het weekblad Der Spiegel gaat het om een 20- jarige student uit Hannover.

Honderden banen op de tocht bij het NOB
Het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB), het facilitaire bedrijf van de publieke en commerciële omroep, voert dit jaar een reorganisatie door die mogelijk tot enkele honderden ontslagen leidt. De reorganisatie zou, aldus NOB-directeur Ad Huijsmans in een verklaring, "voor een kwart tot een derde van het personeel tot consequenties kunnen leiden". Bij het NOB werken 2.200 mensen. Hoeveel ontslagen er precies zullen vallen, is volgens Huijsmans nog niet vast te stellen, omdat de reorganisatie nog in volle gang is. Het NOB, nu nog volledig in handen van de Nederlandse overheid, wacht in de loop van dit jaar privatisering.

Belang VNU in 'datamining'
Claritas Europe, een dochterbedrijf van uitgever VNU, heeft een belang van 33 procent genomen in het bedrijfje PKB in Almere. PKB maakt de databases van bedrijven geschikt voor marketing-activiteiten. Bij PKB werken 33 mensen. Claritas levert klanten in tien Europese landen informatie over onder meer consumentengedrag.


Wie met een geschiedenisvraag zit, zou de World History Compass website moeten bezoeken - al is de kans groot dat diegene er dan lang blijft rondhangen. De site biedt geselecteerde links naar sites over de meest uiteenlopende onderwerpen, van historische gebouwen in Philadelphia tot Europese Middeleeuwse literatuur. De links zijn handig gerubriceerd naar onderwerp (bijvoorbeeld wetenschap) en regio. (www.schillercomputing.com/whc/index.htm)

NRC Webpagina's
14 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)