U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

President Wahid schorst Wiranto
President Abdurrahman Wahid van Indonesië heeft zijn coördinerende minister van Politieke en Veiligheidszaken, generaal Wiranto, met ingang van vandaag op non-actief gesteld.

Legionella pas aangepakt na pressie inspectie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in november vorig jaar gedreigd de legionellabesmetting in het Van der Valk Plaza Hotel op Curaçao openbaar te maken. Dat deed de inspectie nadat de waterleiding van het hotel al een jaar besmet was met de dodelijke bacterie, vijf toeristen ziek waren geworden van wie er één overleed, en afdoende tegenmaatregelen uitbleven. Uiteindelijk is de besmetting niet publiek gemaakt. Volgens de inspectie voldeed Van der Valk op de valreep aan de eis om de waterleiding bacterievrij te krijgen. Dat heeft een woordvoerster van de inspectie vanmorgen gezegd.

Prins Bernard in ziekenhuis voor kleine ingreep
Prins Bernhard is voor enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen voor het ondergaan van een aanpassing van een buisje in zijn luchtpijp. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen bekendgemaakt. De tube werd ongeveer een half jaar geleden aangebracht wegens een vernauwing van de luchtpijp. De vernauwing was ontstaan door vroegere ingrepen. De aanpassing waarvoor de prins thans is opgenomen is een onderdeel van het opgestelde behandelplan.

Albanezen in Mitrovica nemen KFOR onder vuur
Bij een nieuwe uitbarsting van geweld in de Kosovaarse stad Mitrovica zijn gisteren ten minste twee etnische Albanezen om het leven gekomen, en zijn verscheidene mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn twee Franse KFOR-soldaten, die werden beschoten door Albanese sluipschutters.

Haider zegt reis naar Brussel af
De leider van de extreem-rechtse Oostenrijkse partij FPÖ, Haider, heeft zijn reis naar Brussel deze week afgezegd. Hij zou deelnemen aan een vergadering van het Comité van de regio's.

Koch niet weg
Door steun van coalitiepartner FDP kan Roland Koch (CDU) minister- president van de Duitse deelstaat Hessen blijven ondanks de zwartgeldaffaire waarin hij verwikkeld is.

Weense kunstenaars: emigreren of blijven?
In het stampvolle Weense Burgtheater gingen politici en kunstenaars elkaar gisteren verbaal te lijf over de vrijheid van de kunst in een land waar extreem-rechts meeregeert. Vertrekken of blijven en weerstand bieden?

Wim van Krimpen mag blijven
Wim van Krimpen mag blijven als directeur van het Fries Museum. Bij een door hemzelf uitgeschreven referendum bleken 1891 Friezen hem te steunen.

Herstel Barings zet ING op record
Door een positief verlopen vierde kwartaal heeft bank en verzekeraar ING haar eigen winstverwachtingen overtroffen. Het herstel van zakenbank Barings, in 1998 nog verliesgevend, stuwde de winst over vorig jaar op tot recordhoogte.

Optimix schroeft bonus terug
Het Optimix Technology Fund, dat geld steekt in automatiserings- en Internetbedrijven, trekt zijn jaarrekening in en verlaagt de "overwinst" bonus voor de beheerder van ruim 24 miljoen tot 8,1 miljoen gulden.

Weer
Morgen in het oosten nog een enkele bui, later ook daar af en toe wat zon. In de avond valt er opnieuw regen. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: het midden van de week is guur met enkele winterse buien, maar vanaf vrijdag is er herstel met meer zon.

NRC Webpagina's
14 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)