U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage uit Chili waarin deskundigen en advocaten praten over de kansen van berechting van oud-dictator Pinochet als hij Engeland mag verlaten. Verder aandacht voor hoofdafwijkingen die pasgeboren baby's kunnen krijgen door ze constant op hun rug te laten liggen. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Nu de joden excuses en financiële genoegdoening hebben gekregen willen de zigeuners dat ook. Verder aandacht voor de situatie in Tsjetsjenië en een reactie van de zich minister van Buitenlandse Zaken noemende Illias Achmadov op de val van hoofdstad Grozny. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. O.a. over het mislukte project om Marokkaanse jongeren op het goede spoor te houden. Het project dat al jaren loopt heeft tot nu toe 12 miljoen gulden gekost. Verder aandacht voor de nieuwe gewelddadige Nike-reclame die binnenkort begint. Om de verkoop van de schoenen te bevorderen schijnt alles geoorloofd. Ned.3, 22.31-23.01u.

DOCUMENTAIRES

Politiewerk. Eerste aflevering van een 8-delige serie over het Korps landelijke politiediensten behandelt de politie luchtvaartdienst, de dienst politie te paard en de verkeerspolitie. TV2, 19.30-20.00u.

Urbania. Een portret van een 70-jarige frater die concentratiekamp Dachau overleefde, idolaat is van muziek en voor vrienden en vriendinnen meester is in de sm-seks. Voorts een portret van een in ons land wonende Cubaanse componiste die met uitzetting wordt bedreigd en een ex-drugsverslaafde die een meubelbedrijf runt waar verslaafden en daklozen werken. Ned.3, 19.57-20.24u.

Driven. In deze serie-aflevering gaat het om families die met duinbuggy's en stockcars zo snel mogelijk over de IJslandse toendra's en circuits van North Carolina willen rijden. NGC, 21.00-22.00u.

Dossier alarm. Aandacht voor een winkeldief in Delft die op heterdaad door surveillerende agenten wordt betrapt en een kakkerlakkenplaag in een Leids studentenhuis. SBS6, 22.00-22.30u.

De mensen van het kinderziekenhuis. Eerste aflevering van een vierdelige serie met portretten van personeelsleden van het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam. Zes medewerkers (o.a. verpleegkundige, anesthesioloog, kinderarts en pedagogisch medewerker) worden in hun werk en soms daarbuiten door de camera gevolgd. Ned.1, 22.26-23.41u.

Dokument: Mijn zoon is een moordenaar. Verslag van een ontmoeting tussen moeder en tot levenslang veroordeelde zoon Alexander Biryukov in de gevangenis op het Russische eiland Ognenny. Alexander schoot zijn officier dood die hem seksueel misbruikte. Hij kreeg hiervoor de doodstraf maar deze werd door Boris Jeltsin omgezet in levenslang. Ned.1, 22.56-23.41u.

Panorama. Onderzoek naar hoe de Britse regering de spreiding van asielzoekers regelt. Afl.: Human traffic. BBC1, 23.00-23.00u.

The lost treasures of Atahualpa. Schatzoekers riskeren hun leven wanneer zij op zoek gaan naar de tonnen goud en zilver die verborgen liggen in het Llanganati-gebergte in Ecuador. De schatzoekers zijn voornamelijk vervuld van begeerte. Discovery, 23.00-24.00u.

AMUSEMENT

Tros triviant. De voormalige bewoners van het Big Brother-huis, Ruud, Bart, Sabine en Bianca strijden in dit spelletje tegen elkaar, nu niet voor geld maar voor roem. TV2, 20.00-20.40u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Gesprek met de kinderpsychiater Sandra Scott die meent dat kinderen van tegenwoording te veel met moeilijke situaties en te weinig met realistische voorbeelden te maken krijgen. BBC World, 20.30-21.00u.

Het elfde uur. Gesprek met Aad van den Heuvel over de meerwaarde van De Nieuwe Omroep die hij wil beginnen en de bij de NCRV vertrekkende Jan Fillekers. Verder praat Corry van Tol-Verhagen over haar werk bij de Stichting Kuria die zich met de verzorging van terminale patiënten bezighoudt. TV2, 22.15-23.00u.

KUNST

Angelos' film. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.52-22.00u.

FILM

Not without My Daughter (Brian Gilbert, 1991, VS). Geen enkele Iraniër is te vertrouwen, volgens dit nuanceloze melodrama naar authentieke ervaring van Amerikaanse Betty Mahmoody. In 1984 op vakantie in Teheran ontpopt haar van geboorte Iraanse echtgenoot zich als een rabiaat aanhanger van religieus fundamentalisme. Hij sluit haar op en ontneemt haar hun dochtertje. Met Sally Field. RTL4, 21.00-23.10u., onderbroken door reclame.

Une robe noir pour un tueur (José Giovanni, 1980, Frankrijk). Routineus drama. Advocate Annie Girardot bezorgt ter dood veroordeelde Claude Brasseur een schuilplaats en probeert onderwijl zijn onschuld te bewijzen. Ook met Bruno Crémer. TV5, 22.15-23.45u.

Underground (slot) (Emir Kusturica, 1995, Fr./Joegosl./Duitsl./Hong.). Zesdelige tv-versie van overdonderende, zinderende 'fantasmagorie' over oorlog en communisme. Zwart-humoristische Apocalypse Now van de Joegoslavische oorlog kreeg in Cannes terecht de Gouden Palm. Ned.3, 23.18-0.08u.

Exotica (Atom Egoyan, 1994, Canada). Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt in zesde speelfilm van de regisseur van o.a. Family Viewing. Tot op het laatst ongewisse thriller, die zich grotendeels in een stripteaseclub afspeelt, vertoont een ingenieuze constructie van motieven en ogenschijnlijk los van elkaar staande verhalen waarin (o.a.) belastinginspecteur Bruce Greenwood geobsedeerd is door danseres Mia Kirschner. Maar de hartstocht ontbreekt. ARD, 1.05-2.45u., nagesynchroniseerd.

Paradise, Hawaiian Style (Michael Moore, 1966, VS). Vehikel voor Elvis Presley. Piloot probeert op Hawaii helikopterbedrijfje van de grond te krijgen. Morgen, SBS6, 14.00-15.35u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)