U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer: beperk bellen in auto
DEN HAAG, 7 FEBR. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil telefoneren in de auto met het toestel in de hand verbieden. Automobilisten moeten hun toevlucht zoeken tot 'head sets' of 'car-kits', die het mogelijk maken beide handen aan het stuur te houden tijdens het bellen.

Beatrix geen item in Wenen
WENEN, 7 FEBR. De Nederlandse pers mag dan massaal zijn uitgerukt naar Lech om de skivakantie van koningin Beatrix te registreren, in Oostenrijk is het bezoek nauwelijks een item. Alleen de staatsomroep ORF, afgezien van enkele regionale kranten, toonde beelden van de aankomst en meldde dat de gevreesde afzeggingen van Nederlandse vakantiegangers achterwege zijn gebleven.

Gianni Romme wint wereldtitel schaatsen
MILWAUKEE, 7 FEBR. Gianni Romme heeft bij de wereldkampioenschappen allround in Milwaukee (VS) zijn tegenstanders gedeklasseerd en zijn eerste wereldtitel allround veroverd. De schaatser die van nature een specialist is op de 5.000 en de 10.000 meter, onttroonde Rintje Ritsma. Met Ids Postma en Ritsma op de tweede en derde plaats stonden voor het eerst in de geschiedenis van het WK allround drie Nederlanders op het podium.

Gekaapte Afghaanse Boeing nu in Londen
LONDEN/NEW DELHI, 7 FEBR. Een gekaapt Afghaans verkeersvliegtuig is vannacht aangekomen op het vliegveld Stansted bij Londen. De Britse politie is onderhandelingen begonnen over vrijlating van de gijzelaars. Aan het begin van de middag werden vijf passagiers vrijgelaten, aldus de Britse politie. Er zijn nu nog 160 Afghanen aan boord, inclusief de zes zeven kapers, naar wordt aangenomen tegenstanders van het fundamentalistische Talibaan-bewind in Afghanistan.

Dijkstal: CDA mogelijke partner
BUSSUM, 7 FEBR. VVD-leider Dijkstal ziet in het CDA weer een mogelijke coalitiepartner, nu de christen-democraten vorige week hebben ingestemd met het belastingplan van het kabinet. Dijkstal zei dit zaterdag op een partijraad van de VVD in Bussum.

Hillary Clinton formeel kandidaat
WASHINGTON, 7 FEBR. Hillary Rodham Clinton, de echtgenote van de Amerikaanse president Bill Clinton, heeft zich gisteren in New York formeel kandidaat gesteld voor een zetel in de Senaat. Zij voert campagne voor de zetel van Daniel Patrick Moynihan, die volgend jaar met pensioen gaat.

VS: olie Irak in Russische tanker
MUSCAT, 7 FEBR. Olie aan boord van een Russische tanker die woensdag door de Amerikaanse marine in de Golf werd aangehouden, is inderdaad uit Irak afkomstig. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie, William Cohen, gisteren in Washington bekendgemaakt.

Halonen nieuwe president Finland
HELSINKI, 7 FEBR. Tarja Halonen wordt de nieuwe president van Finland. De huidige minister van Buitenlandse Zaken en sociaal-democrate won gisteren de verkiezingen van haar tegenstander Esko Aho, leider van de oppositionele Centrumpartij.

Aanslag door IRA-dissidenten
LONDEN, 7 FEBR. Een bomaanslag in de Noord-Ierse stad Irvinestown, gisteravond, is opgeëist door de Continuity IRA, een dissidente republikeinse terreurgroep die het vredesakkoord van 1998 niet erkent. Bij de ontploffing raakte niemand gewond.


NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)