U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Toekomst VARA verdeelt leden
Bij de VARA studeert het bestuur hard op de mogelijkheid om het publieke bestel te verlaten. Maar de VARA is een vereniging met leden. Wat vinden die ervan?

E-commerce of dans om het kalf van de biljoenen
Omzet is alles, winst is niets. Dat is de kreet die sceptici over de hemelhoge beurskoersen slaken van Internetbedrijven. Maar er is ook een Internetmarkt, die winstgevend is: business to business e-commerce.

Een nieuw bakje Japanse zoutjes
Hoe maak je van duizend gulden een bijna half miljoen op papier in een paar maanden tijd? Kan niet? In de virtuele wereld van het Internet kan alles. Als je in de goede hoek zit, tenminste.

De BBC slaat toe op alle markten
De omzet van BBC Worldwide, de commerciële divisie van de Britse omroep, steeg vorig jaar met 24 miljoen tot 446 miljoen pond. Teletubbiepoppen en tijdschriften leverden 82 miljoen winst op. Voor nieuwe initiatieven is de BBC steeds meer afhankelijk van de commercie.

Onderzoek naar eBay
Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek begonnen naar eBay, de grootste veilingbedrijf op Internet. Het onderzoek loopt al sinds december vorig jaar en richt zich op acties van eBay tegen concurrenten. eBay wil die concurrenten verbieden om op hun eigen website artikelen te vermelden die via eBay geveild worden.

Goedkope pc's
Luchtvaartmaatschappij Delta gaat alzijn 72.000 medewerkers goedkope pc's en Internetverbindingen aanbieden. Het programma lijkt op dat van autoproducent Ford die 350.000 medewerkers heeft. Delta vraagt 12 dollar (25 gulden) per maand voor een computer en Internet, Ford vraagt 5 dollar. "Computers zijn het middel om te communiceren", zei Delta- topman Leo Mullin.


'Clever, hilarious, shocking, fun', zo karakteriseert de Washington Post de verzameling digitale kunst op de site Superbad. De 29-jarige webdesigner Ben Benjamin uit San Francisco is de maker van dit labyrint van collages, waar je met de muis naar willekeur doorheen kunt wandelen. De onderdelen van het beeld veranderen als je ze aanklikt of leiden naar de volgende pagina. Geen enkel bezoek aan Superbad is ooit hetzelfde: nadat je bijvoorbeeld het immigratieformulier van de Amerikaanse douane hebt ingevuld, verschijnen er enkele tientallen koffers op het scherm die ieder weer een ander vervolg bieden. Vraag je niet af wat het allemaal te betekenen heeft. Het antwoord geeft Superbad zelf al: 'Laughing and smiling. Having a good time. Being silly'. (www.superbad.com)

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)