U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Griekenland vervroegd naar de stembus
ATHENE, 5 FEBR. Premier Kostas Simitis van Griekenland heeft gisteren vervroegde parlementsverkiezingen uitgeschreven voor 9 april. Hij wil een duidelijk mandaat van de kiezer met het oog op de Griekse wens toe te treden tot de Economische en Monetaire Unie (EMU). Het land zal begin maart een officieel verzoek indienen tot toetreding tot de muntunie.

Herkomst geld CDU blijft vaag
BONN, 5 FEBR. De leiding van de Duitse CDU slaagt er niet in helderheid te krijgen in het financieringsschandaal dat de partij heeft getroffen. Oud-bondskanselier Kohl volhardt in zijn weigering de namen van geldgevers te noemen.

Peper in beroep om declaraties
DEN HAAG, 5 FEBR. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar om zijn declaraties openbaar te maken. Afgelopen dinsdag bepaalde de rechter dat Peper binnen tien dagen alle onderliggende bescheiden van zijn declaraties als minister openbaar moet maken.

'Overheid moet ingrijpen in melkoorlog'
ROTTERDAM, 5 FEBR. De stichting Natuur en Milieu vindt dat de overheid moet ingrijpen in de concurrentieslag die supermarkten voeren met goedkope melk. Door de lagere melkprijzen kunnen de boeren geen dure milieumaatregelen meer betalen. Natuur en Milieu bepleit invoering van een minimumprijs voor melk.

Aantal banen in VS groeit fors
NEW YORK, 5 FEBR. Het aantal werklozen in de Verenigde Staten is afgelopen maand gedaald tot 4 procent, het laagste cijfer in dertig jaar. De banengroei bedroeg in januari 387.000, anderhalf keer zoveel als was verwacht.

Schalken brengt tennisteam op 1-1
LEIPZIG, 5 FEBR. Duitsland en Nederland staan na de eerste dag van hun Davis-Cupontmoeting op gelijke hoogte, 1-1. De Nederlandse kopman Sjeng Schalken trok gisteren in Leipzig de stand in het tennisduel gelijk door Rainer Schüttler te verslaan. Eerder verloor John van Lottum van Tommy Haas.

Raad van State kampt met werkachterstand
DEN HAAG, 5 FEBR. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kampt met achterstanden bij de afhandelingen van geschillen. Bij complexe milieuzaken volgt de uitspraak bijvoorbeeld vaak na twee jaar, terwijl dat volgens de wet binnen een jaar moet gebeuren.


NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)