U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Nieuwe wet over omroep anders'
De nieuwe concessiewet voor de publieke omroep moet worden aangepast nu de VARA overweegt uit het bestel te stappen.

Internetpartij in Japan rebelleert tegen de politiek
Japan heeft een nieuwe politieke partij. Een partij van vrijbuiters, die kan bogen op ervaringen uit de boven- én onderwereld. 'Ons doel is dat de mensen hun eigen gang gaan.'

LA Times biecht 'doodzonde' op
De Amerikaanse krant Los Angeles Times is gisteren diep door het stof gegaan voor zijn lezers. In een bijlage van veertien pagina's excuseert de krant zich omdat hij uit winstbejag de grens tussen commercie en journalistiek bewust heeft laten vervagen.

Bellen in de woestijn
Twee aanbieders van mobiele telefonie per satelliet zitten diep in de financiële problemen. Geld en een goede marketingstrategie zijn grotere problemen dan de techniek. En het blijft onrustig in de satelliet-arena. Terwijl de race voor mondiaal werkende zaktelefoons nog lang niet is uitgelopen, klinkt het startschot voor de wedloop naar mobiel, licht, supersnel en betaalbaar internetten.

Het ongelofelijke verval van een monument
Een ijzersterke bedrijfstraditie met alles wat daar bijhoort kan door de razende opkomst van de informatietechnologie een abrupt nadeel worden. De lijdensweg van het meest gezaghebbende naslagwerk ter wereld, de Encyclopedia Britannica, illustreert dat een alom gerespecteerde commerciële instelling na eeuwen van groei en bloei in luttele jaren kan worden weggevaagd. "De nieuwe economie vereist het kannibaliseren van bedrijfsbezit, misschien wel het vernietigen ervan."

Ruziënde brillenwinkels
Had het kort geding tussen de concurrerende brillenwinkels Hans Anders en Pearle, dat gisteren plaatsvond voor de rechtbank in Utrecht, eigenlijk nog wel zin? Zelfs de rechter vroeg zich dat, aan het eind van de zitting, nog even af. "Er is niets meer aan te doen" stelde ze vast. Het gewraakte filmpje van Pearle blijft nog hooguit tot en met aanstaande donderdag op het scherm.

Bod op Mannesmann
Het Britse Vodafone Airtouch brengt donderdag officieel zijn miljardenbod uit op het Duitse Mannesmann. Dat heeft 's werelds grootste aanbieder van mobiele telefonie gisteren bekendgemaakt. Aandeelhouders van Mannesmann kunnen vanaf vrijdag hun stukken inleveren bij Vodafone. Het Britse bedrijf biedt 53,7 aandelen voor een aandeel Mannesmann. Het bod loopt af op 7 februari.

Toch klacht tegen KPN
De telecombedrijven Telfort en Enertel eisen dat telecomtoezichthouder Opta alsnog maatregelen treft tegen KPN. Volgens de twee bedrijven is KPN nog altijd niet in staat voldoende telefoonverbindingen te leveren. Opta meldde enkele weken geleden dat de schaarste op de telefoonmarkt voorbij lijkt te zijn. De toezichthouder zei geen klachten meer te hebben ontvangen over een tekort aan telefoonverbindingen. Volgens Telfort en Enertel is daar nog wel degelijk sprake van. Ze zeggen het te betreuren dat Opta afziet van maatregelen om bij KPN tijdig voldoende interconnectiecapaciteit te waarborgen.


"Het is weer tijd om terug te blikken." Yahoo! geeft traditiegetrouw een overzicht van de beste sites van het jaar. Zoals de wekelijkse BBC- rubriek My Century met persoonlijke verhalen van 'mensen die deze eeuw hebben gemaakt' en de website Former Child Star Central, over vergeten sterretjes. Volgende week verschijnt deel twee van de lijst met serieuze en luchtige, maar vooral originele sites. (www.yahoo.com/picks)

NRC Webpagina's
21 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)