U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ruim kwart van bevolking tegen asielverlening
ROTTERDAM, 21 DEC. Ruim een kwart van de Nederlanders vindt dat er geen asiel moet worden verleend aan politieke of economische asielzoekers. Onder laag opgeleiden vindt bijna veertig procent dat Nederland geen enkele asielzoeker moet toelaten.

D66'er al uitgekeken op Europa
BRUSSEL, 21 DEC. Lousewies van der Laan (33), sinds juli lid voor D66 van het Europees Parlement en een van de beloften van haar partij, is alweer uitgekeken op de Europese politiek. Ze droomt over een zangcarrière. Het lijkt haar "gaaf om een band te hebben", zegt ze vandaag in een gesprek met deze krant. "De doorbraak van Tina Turner kwam ook wat later."

'Mijlpaal' verkeersdoden
HEERLEN, 21 DEC. Dit jaar vallen er vrijwel zeker minder dan duizend doden in het verkeer. Dat is het laagste aantal van de afgelopen vijftig jaar. Veilig Verkeer Nederland spreekt over een "opmerkelijke mijlpaal".

Drastische belastingverlaging in Duitsland
BERLIJN, 21 DEC. Duitsland verlaagt zijn belastingen de komende jaren sterk. "Duitsland wil weer de locomotief van de Europese economie worden", aldus minister van Financiën Hans Eichel vanmiddag in Berlijn. Volgens kanselier Gerhard Schröder is sprake van de grootste belastingmaatregel in de geschiedenis van het land. In de komende vijf jaar komt de lastenverlichting op meer dan 70 miljard mark uit.

Campagne levert 3.700 wapens op
ROTTERDAM, 21 DEC. De landelijke campagne 'Heb 't lef, wapens weg' heeft tot nu toe ongeveer 3.700 wapens opgeleverd. Volgens het ministerie van Justitie is de actie waarbij wapenbezitters hun slag-, stoot- en steekwapens straffeloos en anoniem kunnen inleveren, een succes. Vooral in Noord-Brabant, Haaglanden en Utrecht zijn de afgelopen week veel wapens ingeleverd. De regio's Drenthe en Hollands-Midden lopen achter bij het landelijk gemiddelde.

D'Alema formeert kabinet
ROME, 21 DEC. De demissionaire Italiaanse premier Massimo D'Alema is gisteravond door de president gevraagd te proberen opnieuw een centrum- linkse regering te vormen. Zeven van de negen coalitiepartijen uit het zaterdag gevallen kabinet hebben daar al mee ingestemd.

'Kamer luistert niet naar kiezers'
DEN HAAG, 21 DEC. Tweede-Kamerleden hebben in de afgelopen decennia de band met de kiezers verwaarloosd. Dit stelt minister Peper (Binnenlandse Zaken) in een vandaag verschenen notitie over wijziging van het kiesstelsel.

Directeur Vedior stapt op
AMSTERDAM, 21 DEC. Directeur A. van der Gaag van Vedior Nederland stapt per 1 januari op. Hij verschilt met het bestuur van Vedior van mening over het te voeren beleid. De uitzendorganisatie verklaart dat "een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk was".

NRC Webpagina's
21 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)