U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gré Brouwenstijn (84) overleden
AMSTERDAM, 17 DEC. De sopraan Gré Brouwenstijn is, naar nu bekend is geworden, dinsdag op 84-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Brouwenstijn was de grootste Nederlandse operazangeres van deze eeuw en wereldberoemd om haar ingeleefde vertolkingen. Ze zong in vele belangrijke operahuizen en werkte met de beroemdste dirigenten.

Drie weken cel voor eiergooiers
LEEUWARDEN, 17 DEC. Vijf van de zes 'eiergooiers' uit Zwaagwesteinde zijn vanmorgen door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie weken, waarvan twee voorwaardelijk, wegens openlijke geweldpleging. De veroordeelden bekogelden burgemeester P. Visser van Kollumerland op 7 oktober met eieren tijdens een informatieavond over de verplaatsing van een asielzoekerscentrum.

Nutsbedrijf toch naar Duitsers
DEN HAAG, 17 DEC. De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft gisteren unaniem ingestemd met de verkoop van het lokale nutsbedrijf aan een Duitse gasbedrijf. Een inderhaast opgestelde motie van de Tweede Kamer kon de gemeenteraad daarvan niet weerhouden.

Primakov wil president worden
MOSKOU, 17 DEC. Jevgeni Primakov, ex-premier van Rusland, heeft zich gemeld als kandidaat voor de presidentsverkiezingen die in juni volgend jaar in Rusland worden gehouden. Hij heeft dat vandaag laten weten.

Noodkreet VN: geld voor Kosovo
BRUSSEL, 17 DEC. Het hoofd van de VN-missie in Kosovo, Bernard Kouchner, heeft gisteren bij de NAVO een emotionele oproep gedaan voor meer geld van de internationale gemeenschap.

Henk Hofland 'journalist van de eeuw'
AMSTERDAM, 17 DEC. De journalist H.J.A. (Henk) Hofland (73), medewerker van NRC Handelsblad, is door vakgenoten gekozen als 'Journalist van de eeuw'. De verkiezing werd gehouden door het vakblad De Journalist.


NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)