U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peter R. de Vries wil van allemaal de beste zijn
Peter R. de Vries wilde meer zijn dan verslaggever. Met relaties in de onderwereld, een groot publiek en uitgekiende présence transformeerde hij zichzelf tot de speurneus van de beeldbuis. 'In justitie hebben wij geen vertrouwen meer', zeggen slachtoffers. Liever De Vries dan een advocaat.

Toenemende ongelijkheid bezit van pc's
De komende twee jaar zal het verschil tussen have's en have- nots van informatie- en communicatietechnologie blijven toenemen. Het is daarom noodzakelijk dat 'traditionele' vormen van communicatie blijven bestaan.

Eilanden ruziën over millennium
De strijd over welk bewoond land als eerste het nieuwe millennium kan verwelkomen heeft verdeeldheid gezaaid onder de eilandenrijkjes in de Grote Oceaan.

Gratis provider kost tijd en energie
'There is no such thing as a free lunch', luidt een bekend Amerikaans gezegde. Ook gratis Internet bestaat niet. Onder 'gratis Internet', dat de afgelopen maanden honderdduizenden Nederlanders over de digitale streep heeft getrokken, wordt verstaan toegang tot Internet zonder abonnementskosten. Wat de gebruiker in ieder geval betaalt zijn telefoonkosten. Die zullen over het algemeen iets hoger uitvallen dan bij een abonnement bij een reguliere Internetaanbieder. Gratis providers, waarvan er inmiddels ongeveer 15 zijn in Nederland, zijn namelijk doorgaans veel langzamer dan aanbieders die abonnementsgeld (variërend van 20 tot 40 gulden per maand) vragen.

Niet met een kaasmeisje
Het is altijd een beetje aandoenlijk om goedbedoelende lieden of organisaties bezig te zien met plannen waar elk zinnig mens van kan weten dat ze ten dode opgeschreven zijn. Vooral als het een organisatie als de Stichting Pop betreft in samenwerking met onze super plannenmaker staatssecretaris Van der Ploeg. Want het waren net die twee die eendrachtig met het voorstel kwamen om de Nederlandse popmuziek in het buitenland te propageren door middel van vestigingen in die buitenlanden waardoor het eenvoudiger zou worden de Nederlandse Popmuziek daar op de radio te krijgen.

Rechter verbiedt videospelletjes
Een Braziliaanse rechter in Belo Horizonte heeft zes videospelletjes verboden voor het gehele land. De spelletjes zouden aanzetten tot het gebruik van geweld. Winkels moeten onder meer de spelletjes Doom, Mortal Kombat en Duke Nukem van hun schappen halen. De rechter gaf de Braziliaanse overheid 120 dagen om een beoordelingssysteem te maken dat ouders moet waarschuwen tegen gewelddadige spelletjes. (AP)


Vanmiddag zou de vrijdag overleden Kroatische president Franjo Tudjman worden begraven. De officiële site van de president, gemaakt door de Kroatische regering, bevat een uitgebreide biografie met artikelen, foto's en speeches. Aanzienlijk onafhankelijker en genuanceerder is de biografie die BBC News Online van Tudjman maakte. (news.bbc.co.uk) en (www.predsjednik.hr/presidbi. htm)

NRC Webpagina's
13 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)