U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Opluchting na loting toernooi Euro 2000
BRUSSEL, 13 DEC. In Nederland is opgelucht gereageerd op de loting voor het voetbaltoernooi Euro 2000 dat volgend jaar in Nederland en België wordt gespeeld. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) stelde gisteren in Brussel vast dat de aan de vier Nederlandse steden toegewezen wedstrijden een , ,niet al te hoog risicoprofiel" hebben. De meest gevreesde confrontatie tussen voetbalfans van Duitsland en Engeland wordt gespeeld in het Belgische Charleroi. In Nederland wordt alleen bij de wedstrijden Portugal-Engeland in Eindhoven en Portugal- Duitsland in Rotterdam gevreesd voor rellen met Duitse en Engelse hooligans.

ING trekt bod op CCF terug
AMSTERDAM/PARIJS, 13 DEC. Het financiële concern ING heeft gisteravond laat een bod van 10 miljard euro (22 miljard gulden) op de Franse bank CCF (Crédit Commercial de France) teruggetrokken. ING bracht het bod, het grootste dat een Nederlands bedrijf ooit deed, vrijdagavond uit..

Opnieuw acht gevallen van hepatitis B
GRONINGEN, 13 DEC. Bij acht patiënten in het Academisch Ziekenhuis Groningen is hepatitis B geconstateerd. Dit blijkt uit een onderzoek onder driehonderd patiënten die in 1994 en 1995 door een met hepatitis B besmette chirurg zijn geopereerd. De geïnfecteerde chirurg werkte in ziekenhuizen in Amsterdam, Groningen, Veghel en het Duitse Kleve. Zijn besmetting kwam half september aan het licht, toen in het ziekenhuis in Veghel een aantal patiënten hepatitis B bleek te hebben. Als gevolg hiervan overleed de vrouw van een patiënt.

Onenigheid over Verdrag van EU
HELSINKI, 13 DEC. De Europese regeringsleiders zijn het nog steeds oneens over de vraag welke wijzigingen van het Verdrag van de Europese Unie nodig zijn om de EU bestuurbaar te houden na uitbreiding met nieuwe lidstaten.

Meeste inwoners zijn nog in Grozny
MOSKOU, 13 DEC. Slechts een handvol inwoners van Grozny heeft het afgelopen weekeinde gevolg gegeven aan de Russische oproep, de Tsjetsjeense hoofdstad te verlaten, in afwachting van de bestorming van de stad.

'School moet laten bidden'
AMSTERDAM, 13 DEC. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt het niet terecht dat een openbare school weigert een leegstaand lokaal ter beschikking te stellen aan islamitische leerlingen, zodat zij daar in de pauzes hun middaggebed kunnen verrichten.

Soedan roept noodtoestand uit
KHARTOUM, 13 DEC. De Soedanese president, Omar al-Bashir, heeft gisteravond de noodtoestand uitgeroepen en het parlement ontbonden.

Verschillen bezit van pc's groter
DEN HAAG, 13 DEC. De komende twee jaar zal het verschil tussen have's en have-nots van informatie- en communicatietechnologie blijven toenemen. 'Traditionele' vormen van communicatie moeten dan ook blijven bestaan.

Maltese tanker breekt in tweeën
BREST, 13 DEC. Een Maltese tanker, gevuld met 30.000 ton geraffineerde olie, is gisteren even ten noorden van de Golf van Biskaje in tweeën gebroken. 4.000 tot 5.000 ton van de olie is in zee gespoeld. De bemanning is bij zwaar weer door een Britse helikopter van de 180 meter metende tanker gehaald.

NRC Webpagina's
13 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)