U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Groot graaien
Jan Marijnissen van de SP zei het al in Barend en Van Dorp naar aanleiding van een beursschandaal: "Het grote graaien gaat door". Het werd een historische uitzending. Net was bekend geworden dat Veronica uit de combinatie met RTL4 en RTL5 zou stappen: de Holland Media Groep. Ze zouden niet met elkaar op kunnen schieten maar er is ook een verschil in winstcijfers. Veronica haalt het grote geld binnen (Big Brother) en het subsidieert RTL4 en RTL5 die een publieke taak waarnemen: nieuws en actualiteiten. Maar nieuws is duur. Presentatoren zijn geen ordinaire loonslaven meer, maar hebben sterstatus. Dus waarom zouden die aandeelhouders van Veronica dat geld niet op hun eentje binnenhalen?


T V   V O O R A F :


Het Huwelijk van de Eeuw
Brussel staat op zijn kop morgen. Amper twee maanden na hun verloving treden de Belgische prins Filip en - inmiddels - prinses Mathilde d'Udekem d'Acoz in het huwelijk en dat zullen Vlamingen, Walen en zeker ook de Brusselaars weten. Het centrum van de stad is de hele dag hermetisch afgesloten, naar schatting 200.000 mensen zullen de gang van kasteel naar stadhuis en kathedraal langs de dranghekken kunnen volgen. De rest van België zal vanaf acht uur 's ochtends voor de televisie zitten om het 'huwelijk van de eeuw'- zoals het in koningsgezinde kringen enthousiast gedoopt is - te volgen. De Belgen houden van hun koningshuis.


F I L M   V O O R A F :


Wij hielden zoveel van elkaar
Veel meer dan de titel kan ik me niet herinneren - en toch durf ik te beweren dat u de film die vanavond laat op Nederland 3 wordt uitgezonden niet mag missen. In mijn herinnering schuilt achter die titel een meesterwerk. Of dat klopt viel niet te verifiëren, want zelfs gespecialiseerde videotheken hebben hem niet op voorraad. Het beeld dat ik met de film associeerde blijkt bij nader inzien afkomstig uit La Terrazza - ook een film van Ettore Scola over vriendschap en desillusies, maar dan over vijf vrienden in plaats van drie.


NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)