U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bedrijven met plan tegen files
DEN HAAG, 3 DEC. Het bedrijfsleven en enkele grote vervoersorganisaties, waaronder ANWB, VNO/NCW en MKB Nederland, hebben een plan opgesteld om de files te bestrijden. Hierin verklaren ze zich onder meer bereid samen met de overheid geld te steken in nieuwe infrastructuur. Ook willen ze een heffing accepteren die is gekoppeld aan het aantal kilometers dat een auto aflegt.

Duisenberg haalt uit naar Berlijn, euro onder dollar
FRANKFURT, 3 DEC. De koers van de euro is gedaald tot onder een Amerikaanse dollar. De nieuwe verzwakking vond plaats nadat president Duisenberg van de Europese Centrale Bank de reddingsoperatie van het bouwbedrijf Philipp Holzmann door de Duitse regering hekelde.

P.C. Hooftprijs voor Eva Gerlach
ROTTERDAM, 3 DEC. De P.C. Hooftprijs voor het jaar 2000 is toegekend aan de dichteres Eva Gerlach.

Nederlandse vliegtuigen aan de grond met oudjaar
ROTTERDAM, 3 DEC. Bijna alle vliegtuigen van KLM, Martinair en Transavia staan met de jaarwisseling op Schiphol aan de grond. Dat is niet het gevolg van de vrees voor millenniumproblemen, maar van het gebrek aan passagiers. "Het publiek wíl niet vliegen en heeft niet geboekt", aldus een woordvoerder.

Veerboot loopt vast in storm
IJMUIDEN, 3 DEC. In de zuidwesterstorm met windkracht 10 tot 11 is vanochtend de veerboot tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog vastgelopen. Bij van Hoek van Holland verloor een containerschip vijf lege laadbakken. De storm leidde op Schiphol tot annulering van een twintigtal vluchten.

Olietransport terug naar Skopje
BRUSSEL, 3 DEC. Het konvooi tankwagens met 350 ton olie, die de Europese Unie wil leveren aan 'oppositiesteden' in Servië, keert onverrichter zake terug naar de Macedonische hoofdstad Skopje. De Serviërs hebben het konvooi ruim een week aan de grens tegengehouden.

Onderzoek naar rekeningen Kohl
BERLIJN, 3 DEC. De Duitse bondsdag heeft besloten tot een parlementair onderzoek naar mogelijk illegale partijfinanciering van de christen- democratische CDU. Het moet onder meer opheldering verschaffen over geheime rekeningen waarover oud-partijvoorzitter en oud-kanselier Helmut Kohl beschikte.

IRA benoemt onderhandelaar
BELFAST, 3 DEC. Het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) heeft gisteren een bemiddelaar aangewezen die zal onderhandelen over de inlevering van wapens. Dat moet in mei 2000 voltooid zijn.

Arrestaties na aanslagen op flats
MOSKOU, 3 DEC. De Russische geheime dienst zegt 14 mensen te hebben opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de bomaanslagen op flatgebouwen, waarbij in augustus en september 293 doden vielen.

Veronica wil los van HMG
ROTTERDAM, 3 DEC. Veronica wil zich nog voor het einde van dit jaar losmaken van de Holland Media Groep (HMG), het televisiebedrijf waarvan ook RTL4 en RTL5 deel uitmaken.


NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)