U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veronica wil los van HMG-groep
Veronica wil zich nog voor het einde van dit jaar losmaken van de Holland Media Groep (HMG), het televisiebedrijf waar ook RTL4 en RTL5 deel van uitmaken. De verenigingsraad van Veronica, voor 35 procent aandeelhouder van HMG, heeft gisteren ingestemd met het voorstel van voorzitter Joop van der Reijden om uit HMG te stappen.

Televisienet zit vast aan HMG
De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) verliest zijn grote winstmaker als Veronica uit de groep stapt. Maar Veronica zit met handen en voeten aan HMG gebonden.

Millenniumproblematiek: De luchtvaart
Bijna alle vliegtuigen van KLM, Martinair en Transavia staan met de jaarwisseling veilig aan de grond op Schiphol. Dat heeft maar ten dele iets te maken met de angst voor de millennium-bug. De maatschappijen en Schiphol hebben al het denkbare gedaan om problemen te voorkomen, maar het publiek wíl niet vliegen en heeft niet geboekt.

Telecom Italia wil 13.500 banen kwijt
Telecom Italia wil 13.500 banen schrappen als onderdeel van een grootscheeps reorganisatieplan teneinde het hoofd te kunnen bieden aan de liberalisering van de telecommunicatiemarkt. Daar tegenover staat het grootste telefoonbedrijf van Italië 6.200 nieuwe werknemers in dienst wil nemen. Deze plannen heeft de directie van het voormalige staatsbedrijf, dat eerder dit jaar werd overgenomen door het Italiaanse concern Olivetti, gisteren voorgelegd aan de vakbonden. In september zei bestuursvoorzitter Roberto Colaninno dat er 13.000 banen moeten verdwijnen. De bonden, die gisteren vier uur staakten, zouden vandaag opnieuw actie voeren tegen het reorganisatieplan. (Bloomberg)

LCI ziet winst fors stijgen
Automatiseerder LCI heeft de nettowinst over het eerste half jaar met 64 procent opgevoerd naar negen miljoen gulden. De omzet groeide naar 286 miljoen. Het bedrijf, dat momenteel 917 medewerkers telt, verwacht over het hele boekjaar voortgaande groei. (Redactie Economie)


De ozonlaag boven Nederland, Engeland en Scandinavië was deze week dunner dan ooit. Het 'mini-gat' is te verklaren door het jaargetijde (in de herfst is de laag altijd dunner) en de luchtcirculatie. Op de nieuwe klimaatpagina van het KNMI meer uitleg. Hier ook ander nieuws en informatie over klimaat(verandering). Zo blijkt uit de site dat de gemiddelde temperatuur in ons land de laatste twintig jaar 0,7 graden is gestegen. (www.knmi.nl)

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)