U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

AT5 weigert samenwerking met omroep
De Amsterdamse lokale zender AT5 wil niet langer samenwerken met radio Noord-Holland. AT5 heeft dat besloten omdat de provincie Noord-Holland in de toekomst AT5 niet wil laten voortbestaan als zelfstandige zender.

Muziek meer gezocht op Internet dan seks
De truc om het woord sex, of seks, in je website te verwerken om daarmee zoveel mogelijk bezoekers te trekken, zou de komende eeuw wel eens niet meer kunnen werken. De afgelopen maand was seks voor het eerst niet meer de meest gezocht term op Internet, maar zochten Internetters vooral naar muziek op het net.

Tulip krijgt weer officiële notering op effectenbeurs
Tulip Computers krijgt op 23 december weer een officiële notering aan de Amsterdamse beurs. Dat heeft de effectenbeurs vanmorgen bekendgemaakt. Tulip heeft dit jaar al enkele keren eerder aangekondigd dat de officiële notering op korte termijn hervat zou worden. Tot op heden gebeurde dat niet, volgens algemeen directeur H. van Helden doordat de beurs telkens "aanvullende zekerheden" vroeg. Welke zekerheden dat zijn werd vanmorgen niet duidelijk.

Heilig condoom
Seks wordt nooit meer wat het in de jaren zeventig is geweest. De huidige generatie jongeren betaalt de prijs voor de revolutie van de vorige in een sterk verhoogd risico voor geslachtsziekten, waaronder het dodelijke Aids. Elk nieuw contact kan eindigen in een vroege dood en zo is het voor de komst van penicilline ook altijd geweest.

NTT Docomo breidt uit
NTT Mobile Communications, de op één na grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld, neemt een belang van 19 procent in branchegenoot Hutchison Whampoa in Hongkong. NTT Docomo, zoals het Japanse bedrijf beter bekend is, betaalt 410 miljoen dollar (894 miljoen gulden) voor het belang. NTT Docomo gaat Hutchison helpen bij de ontwikkeling van zogeheten derde generatie-mobiele telefoniediensten. Gebruikers van dergelijke diensten hebben onder meer toegang tot videobeelden via Internet.

Telia en Telenor op Esat Telecom
Het Zweedse Telia en het Noorse Telenor hebben gisteren samen een vijandig overnamebod ter waarde van 1,6 miljoen dollar (3,5 miljard gulden) in contanten gedaan op Esat Telecom, het op één na grootste telefoonbedrijf in Ierland. Esat vroeg haar aandeelhouders onmiddellijk niet op het bod in te gaan. Telia en Telenor, die bezig zijn te fuseren en de voorlopige naam Newtel gebruiken, willen uitbreiden buiten Scandinavië om te kunnen blijven groeien. De twee telecombedrijven zien Ierland als de snelst groeiende markt voor mobiele telefonie in Europa. In de eerste negen maanden van dit jaar boekte Esat een verlies van 71 miljoen Ierse pond (199 miljoen gulden), tegen een verlies van 30,5 miljoen een jaar eerder. De omzet bedroeg 47,3 miljoen pond. Over heel 1998 was dat 31,6 miljoen.

Planet Hollywood sluit deuren
Het restaurant Planet Hollywood in Amsterdam, dat drie jaar geleden feestelijk werd geopend, heeft deze week zijn deuren weer moeten sluiten. Er lopen nog onderhandelingen over overname van de eetgelegenheid in de Reguliersbreestraat, maar tot dusver heeft zich nog geen koper gemeld, aldus een woordvoerster van de FNV Horecabond. Voor de 86 werknemers is collectief ontslag aangevraagd. Curator F. Kemp, die zich garant had gesteld voor het uitbetalen van de salarissen, heeft het personeel voor de maand november inmiddels uitbetaald. Het faillissement voor de Amsterdamse vestiging is inmiddels aangevraagd. Het bedrijf is onder meer eigendom van filmsterren zoals Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Demi Moore en Bruce Willis.


Wie meer wil weten over het Human Genome Project, het in kaart brengen van alle ongeveer 100.000 genen en het vaststellen van de volgorde van de ongeveer 3 miljard baseparen in menselijk DNA, kan terecht op onderstaande website. Ook wie nog niet weet wat DNA, een gen of baseparen zijn, kan hier de antwoorden vinden, al wordt het niet erg eenvoudig uitgelegd.
(www.ornl.gov/hgmis/about.html)

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)