U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord nabij: geen Waddengas tijdens Paars II
DEN HAAG, 2 DEC. Er komen deze kabinetsperiode geen gasboringen onder de Waddenzee. Wel meent het kabinet dat over twee drie jaar opnieuw moet worden bekeken of winningsboringen alsnog kunnen worden toegestaan. Dit compromis tekent zich af binnen het kabinet, dat naar verwachting morgen een besluit neemt.

Lubbers gehoord in Contentzaak
OTTERDAM, 2 DEC. Oud-premier R. Lubbers is gisteren als getuige door justitie gehoord over de voorkennisaffaire bij uitzendbedrijf Content, waar hij tot 20 mei commissaris was. S. Tóth, momenteel nog commissaris van Content, is gisteren telefonisch als getuige gehoord. Zij wordt vandaag verder ondervraagd. Een woordvoerder van het Amsterdamse parket zegt dat Lubbers en Tóth "zoals de stand van het onderzoek nu is geen verdachten zijn".

Predikant van gevangenis Vught op non-actief
VUGHT, 2 DEC. De geestelijk verzorger van de strengste gevangenis van Nederland, dominee Ton van Brussel, is wegens zijn kritische houding door Justitie op non-actief gesteld. Hij is gestraft omdat hij publiekelijk de behandeling van gedetineerden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught als inhumaan bestempelt.

Zelfbestuur voor Noord-Ierland
BELFAST, 2 DEC. Noord-Ierland heeft gisteren om middernacht officieel zijn eigen bestuur gekregen. Aan het bestuur vanuit Londen kwam toen een einde. De Ierse regering schrapte gisteren de in de grondwet vastgelegde aanspraken op Ulster.

Beemster op lijst Werelderfgoed
AMSTERDAM, 2 DEC. De Noord-Hollandse polder De Beemster is gisteren door het Werelderfgoedcomité van UNESCO op de lijst van Werelderfgoed geplaatst. Op deze lijst staan zeshonderd natuur- en cultuurmonumenten.

Oppositie boycot debat belastingen
DEN HAAG, 2 DEC. De voltallige oppositie in de Tweede Kamer boycot volgende week een overleg met de bewindslieden van Financiën over de belastingherziening 2001. Ze zijn verontwaardigd dat de paarse fracties dit overleg gisteren tegen de zin van de oppositie hebben "doorgedrukt".

Werk bij Philips Terneuzen hervat
ROTTERDAM, 2 DEC. Werknemers van Philips Lighting in Terneuzen hervatten vandaag het werk na een staking van een week. Directie, vakbonden en ondernemingsraad gaan een ondernemingsplan voor redding van de Terneuzense spaarlampenfabriek opnieuw bekijken.

AT5 breekt met radio N-Holland
AMSTERDAM, 2 DEC. De Amsterdamse lokale zender AT5 wil niet langer samenwerken met radio Noord-Holland. AT5 heeft dat besloten omdat de provincie Noord-Holland AT5 niet zelfstandig wil laten voortbestaan .

Wapens politie
DEN HAAG, 2 DEC. Meer dan een kwart van de 33.000 politieagenten die een pistool dragen is feitelijk niet bevoegd dat wapen te gebruiken, heeft de Algemene Rekenkamer vastgesteld.


NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)