U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Sterke verhalen
De kinderoppas is zwanger. Ze wil thuis bevallen maar er is geen ruimte, want opa woont ook in haar appartement en die is bedlegerig. Besloten wordt opa tijdelijk naar het ziekenhuis te brengen. Het is haar al afgeraden en ja, na drie dagen is opa gestorven. Nu de bevalling. Ze voelt weeën en belt de vroedvrouw. Die weigert te komen. Dood komt het kind ter wereld. Ze belt weer de vroedvrouw en die zegt dat haar hulp niet meer nodig is.


T V   V O O R A F :


Van klassenstrijd tot respect
Anton de Kom, auteur van Wij Slaven van Suriname, het bekendste boek over de Surinaamse geschiedenis en slavernij, werd in 1944 te Den Haag opgepakt en overleed in een concentratiekamp. Het was het einde van een consequente loopbaan, van sociaal rebel in Suriname tot verzetsman in Nederland. Tien jaar eerder had de maatschappelijke agitatie van De Kom in Suriname tot grote opwinding geleid onder arme landarbeiders en een crisis veroorzaakt in het koloniale bestuur, dat geen andere uitweg zag dan de vermeende communist De Kom arresteren en hem op de boot zetten naar Nederland. Voor generaties Surinamers werd hij daarna een nationale held, een man die had laten zien hoe het Hollandse regime met trots en eigenwaarde tegemoet kon worden getreden.


F I L M   V O O R A F :


Mighty Aphrodite
Wie Woody Allen zegt, zegt neuroses en hyperrealisme. Toch hebben sommige van zijn films surrealistische trekjes, zoals The Purple Rose of Cairo waarin het filmidool van Mia Farrow plots van het witte doek stapt, en Everyone Says I Love You waarin de personages meerdere malen in vals gezang uitbarsten.


NRC Webpagina's
1 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)