U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Actie Zweedse kranten tegen neonazisme
Vier grote Zweedse kranten hebben gisteren in een gezamenlijk bericht de strijd aangebonden tegen groeiend neonazisme en geweld door motorbendes in Zweden. De Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen en Aftonbladet schrijven in het artikel, dat is ondertekend door de vier hoofdredacteuren, dat de georganiseerde misdaad een bedreiging vormt voor de Zweedse rechtsstaat. Bij het artikel zijn foto's gepubliceerd van 61 mannen en een vrouw, in leeftijd variërend van 19 tot 34 jaar, die verdacht worden van lidmaatschap van neonazistische organisaties of criminele motorbendes.

Studio Sport zonder bord op schoot
Voor de kabelmaatschappijen is het een nieuwe concurrent, voor winkels op Internet wellicht een belangrijke bondgenoot. Mxstream is de naam, een nieuwe technologie in Nederland van KPN om de Internet-verbinding vliegensvlug te maken.

Sneller via de ruimte
Datatransport via de satelliet is niets nieuws, maar voor het eerst wordt de particulier de praktische mogelijkheid geboden er thuis de vruchten van te plukken. De Luxemburgse exploitant van de Astra- satellieten, SES, heeft Europe Online Networks (EON) gelanceerd, een relatief eenvoudige manier om thuis via de satelliet te Internetten.

Gelijke status voor handtekening
Een elektronische handtekening, bijvoorbeeld via een codewoord, krijgt dezelfde status als een geschreven signatuur. Daarvoor moet de ondertekenaar wel eerst instemmen met diverse veiligheidsverklaringen, om misbruik van dat codewoord te voorkomen. De Europese ministers van telecommunicatie bereikten gisteren overeenstemming over een formele regeling voor elektronische handtekeningen. Daardoor kan het zakendoen via internet en andere vormen van e-commerce een stuk eenvoudiger verlopen. (ANP)

KPN in zee met Australische Telstra
Telecombedrijf KPN en de Australische branchegenoot Telstra gaan hun satellietactiviteiten bundelen. In de joint venture krijgt KPN 65 procent van de aandelen en Telstra de rest. In totaal steekt het tweetal 200 miljoen dollar (430 miljoen gulden) in de samenwerking, die wordt gevestigd in Den Haag. In het eerste jaar zal het nieuwe bedrijf 350 mensen in dienst nemen en een opbrengst genereren van 250 miljoen dollar. (Bloomberg)


Volgens de berekeningen van de organisatie UnAids, raken er elke minuut elf mensen besmet met het hiv-virus dat aids kan veroorzaken. Ter gelegenheid van Wereld-Aidsdag, die vandaag wordt gehouden, heeft UnAids een klok gemaakt waarop het vermoedelijke aantal besmette mensen per minuut oploopt (www.vers.com/aidsclock). Meer informatie over aids op de site van de organisatie (www.unaids.org) en op de site van deze krant (www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/AIDS).

NRC Webpagina's
1 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)