U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanhoudingen in wijk 'onrechtmatig'
ROTTERDAM, 1 DEC. Het zogenoemd preventief fouilleren tijdens een politieactie afgelopen vrijdag in Rotterdam is volgens rechter- commissaris P. Pulles "onrechtmatig". Een van de mannen die bij de actie werden opgepakt voor illegaal wapenbezit is gisteren op last van de rechter-commissaris vrijgelaten.

Kohl: ik beheerde geheime gelden
BERLIJN, 1 DEC. Oud-bondskanselier Helmut Kohl heeft bevestigd dat er tijdens zijn voorzitterschap van de CDU geheime rekeningen zijn geweest. Hij gaf gisteren toe persoonlijk verantwoordelijk te zijn voor fouten die tijdens zijn voorzitterschap zijn gemaakt.

Museum in VS: werk Malevitsj terug naar erven
ROTTERDAM, 1 DEC. Het Amerikaanse Busch-Reisinger Museum in Cambridge (Mass.) zal een schilderij en een tekening van de Russische schilder Kasimir Malevitsj (1879-1935) teruggeven aan diens erfgenamen. Dit staat in een overeenkomst tussen het museum en de erfgenamen die vijf maanden geleden een claim hadden ingediend.

In VS jaarlijks 98.000 dodelijke medische fouten
WASHINGTON, 1 DEC. In de VS sterven meer mensen door medische fouten dan door borstkanker, aids of auto-ongelukken. Jaarlijks overlijden 98.000 Amerikanen door fouten van artsen, apothekers en ander medisch personeel. Dit meldt het Institute of Medicine, een afdeling van de Amerikaanse Academie van Wetenschappen.

Tramtunnel pas in 2004 gereed
DEN HAAG, 1 DEC. De tramtunnel in Den Haag is naar verwachting pas in het jaar 2004 klaar. De extra kosten die moeten worden gemaakt om de lekke tunnel alsnog af te kunnen bouwen, worden geschat op een bedrag tussen de 53 en 90 miljoen gulden.

Aanvraag 4.000 witte illegalen
AMSTERDAM, 1 DEC. Ongeveer vierduizend mensen maken aanspraak op de regeling van staatssecretaris Cohen (Justitie), die het voor zogenoemde witte illegalen mogelijk maakt een verblijfsvergunning te krijgen.

Politie vindt 53 hennepplantages
DEVENTER, 1 DEC. Bij huiszoekingen in 86 woningen in verschillende wijken in Deventer heeft de politie gisteren in 53 schuren, kelders en zolders hennepplantages aangetroffen, in omvang variërend van 50 tot 550 planten.

Ministers nog oneens over gas
DEN HAAG, 1 DEC. De ministers Jorritsma (Economische Zaken) en Pronk (VROM) hebben gisteren tijdens overleg in Den Haag nog geen overeenstemming kunnen bereiken over de vraag of er al dan niet aardgas onder de Waddenzee mag worden gewonnen.

VVD wil norm voor WAO hoger
DEN HAAG, 1 DEC. De VVD wil dat alleen WAO-uitkeringen worden verstrekt aan werknemers die als gevolg van hun werk arbeidsongeschikt zijn geworden. Wie arbeidsongeschikt wordt door bijvoorbeeld een ongeluk tijdens een skivakantie zou dan op de bijstand zijn aangewezen.

Turnerprijs
LONDEN, 1 DEC. De Turnerprijs, de meest prestigieuze Britse jaarlijkse erkenning voor moderne kunst, is toegekend aan de filmer Steve McQueen (30).


NRC Webpagina's
1 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)