U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Staatsomroep Italië kruipt voor politici
In Italië is een rel uitgebroken over het besluit van de staatsomroep om een programma, dat mogelijk kritiek bevatte op premier D'Alema, af te gelasten. 'Middeleeuws gekruip.'

Bid of schiet
Als we de makers van The War in Heaven mogen geloven is dit computerspel het begin van een geheel nieuw genre: Christian action games. Zoals bekend, bestaat er veel verzet tegen het traditionele actiegenre. Het probleem met computerspelletjes als Doom, Quake of Carmageddon is dat ze zo gewelddadig zijn: na enkele seconden vliegen de afgehakte ledematen je reeds om de oren. Velen menen dat dit soort gewelddadige spelletjes leiden tot gewelddadig gedrag, met name bij kinderen. Aanhangers van deze redenering wijzen naar de moordpartij op de Columbine High School in Colorado afgelopen voorjaar. De daders zouden liefhebbers zijn geweest van Doom en Quake.

Omroepbijdrage via belastingen
De Tweede Kamer is gisteren akkoord gegaan met de afschaffing van de omroepbijdrage. De Dienst Omroepbijdragen wordt overgeheveld naar de Belastingdienst, die het geld via de inkomstenbelasting gaat innen. De opheffing levert 60 miljoen gulden op, aldus minister Zalm (Financiën). (ANP)

Grote mediafusie in Groot-Brittannië
De Britse mediaconcerns United News & Media en Carlton Communications gaan fuseren. De bundeling levert het grootste commerciële tv- bedrijf van Groot-Brittannië op. De twee ondernemingen maakten vandaag bekend dat hun samengaan de positie van de commerciële zender ITV zal versterken en het succes van de digitale televisie zal vergroten. Het nieuwe concern is 7,8 miljard pond sterling (27 miljard gulden) waard. De aandeelhouders van Carlton krijgen 52 procent, die van United News 48 procent. De twee bedrijven, samen goed voor een omzet van omgeveer 4 miljard pond, verwachten dat hun fusie een kostenbesparing oplevert van 40 miljoen pond. Diverse autoriteiten moeten hun toestemming nog geven. (Reuters)


Nu de donkere dagen hebben ingezet, is het tijd voor de sprookjes van Grimm. National Geographic heeft een aantal sprookjes (uit 1912) vertaald. Het zijn niet de zoete verhalen die we van vroeger kennen, maar de wat minder gepolijste versies. Dit was hoe de verhalen eerst waren. Pas toen bleek dat de sprookjes populair waren bij kinderen, hebben de Grimm-broers de tekst iets aangepast. Twaalf sprookjes zijn te lezen en te horen.

(www.nationalgeographic.com/grimm/)

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)