U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Band met Jakarta bloeit op
JAKARTA, 26 NOV. Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking, die een tweedaags bezoek brengt aan Indonesië, is zeer enthousiast over de nieuwe regering van president Abdurrahman Wahid. "De integriteit van de zojuist aangetreden regering staat buiten kijf", zei Herfkens. "Ook het Internationale Monetaire Fonds heeft voldoende vertrouwen."

'Gentech heeft toekomst'
ROTTERDAM, 26 NOV. Genetische modificatie van voedingsmiddelen is een sleuteltechnologie voor de 21ste eeuw, die grote voordelen biedt. Dit heeft minister Brinkhorst (Landbouw) gisteren gezegd.

Oud-voorzitter ACP verdacht van subsidiefraude
UTRECHT, 26 NOV. Oud-voorzitter P. Kruizinga van de christelijke politiebond ACP is gisteren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vier ton rijkssubsidie persoonlijk te hebben geïncasseerd. Kruizinga was tot 1998 voorzitter. Ook zijn voorganger M. Blijleven, thans wethouder Financiën in Bergschenhoek, is gearresteerd. De politiebond deed september 1998 na intern onderzoek aangifte tegen Kruizinga, die eerder bij de bond vertrok.

Kabinet akkoord met Defensienota
DEN HAAG, 26 NOV. Het kabinet heeft vanmiddag ingestemd met de Defensienota van minister De Grave. De nota, die maandag officieel wordt gepresenteerd, beschrijft het defensiebeleid voor de komende tien jaar. De Grave wil in die periode in totaal 6,5 miljard gulden bezuinigen op Defensie. Tot en met 2002 wordt elk jaar 375 miljoen bezuinigd.

Chinees schip gezonken, ten minste 150 doden
ROTTERDAM, 26 NOV.Bij een ramp met een veerpont voor de kust van China zijn gisteren ten minste 150 mensen om het leven gekomen. 140 Opvarenden worden nog vermist. Ook voor hun levens wordt gevreesd wegens de extreem lage temperatuur van het zeewater. Slechts 22 mensen zijn gered. Het zou de ernstigste scheepsramp zijn in China sinds 1948. Toen explodeerde een schip in de Chinese zee, waarbij 1.100 mensen om het leven kwamen.

Twee zware aanslagen op Corsica
PARIJS, 26 NOV. Bij twee zware bomaanslagen in het centrum van Ajaccio werden gisteren twee overheidskantoren verwoest. Daarbij raakten door een wonder maar zes mensen licht gewond.

Russische media: Jeltsins ziekte politiek?
MOSKOU, 26 NOV. Voor de tiende keer sinds zijn herverkiezing in 1996 als president van Rusland is Boris Jeltsin gisteren door ziekte geveld. De ondertekening van een omstreden unieverdrag tussen Rusland en Wit- Rusland, gepland voor vandaag, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Advies: voetbalclub betaalt politie
DEN HAAG, 26 NOV. Voor de inzet van politie bij voetbalwedstrijden moet worden betaald. Zo luidt een advies van de commissie-Mans, die in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheid om politiekosten door te berekenen.

Euro zakt naar dieptepunt
AMSTERDAM, 26 NOV. De euro is vanmorgen gedaald tot onder de 1,01 dollar. Dat is de laagste koers die de Europese munt ooit heeft genoteerd tegenover de Amerikaanse dollar.

Feyenoorders zwaar beboet
ROTTERDAM, 26 NOV. Feyenoord heeft de spelers Van Gastel en Konterman een boete opgelegd van 25.000 gulden. Het tweetal uitte deze week in een weekblad kritiek op het beleid van de club. Van Gastel mag ook geen aanvoerder meer zijn.

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)