U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Te veel kip
Ik wou het vandaag hebben over kippen. Stil ondersteboven hangend aan de sterke handen van de kippenvangers, met acht of meer tegelijk. Elke nacht worden er zo 1,7 miljoen levend opgepakt in Nederland, in kratten gekwakt en naar slachthuizen vervoerd.


T V   V O O R A F :


Big Brother, maar dan boeiend
In de Belgische versie van Rad van Fortuin gaf een kandidaat ooit, met de letters W..ST..NV.S voor de neus, het antwoord: "woestijnvis". Het productiehuis dat naar deze onsterfelijke flater genoemd is, verzamelt de meest getalenteerde groep tv-makers die Vlaanderen ooit gekend heeft. Woestijnvis tekende onder meer voor Onvoorziene Omstandigheden, Schalkse Ruiters, Alles Kan Beter: kwaliteitsamusement, dat bovendien het brede publiek aanspreekt.


F I L M   V O O R A F :


Accidental Hero
"Vroeger wilde ik een held worden", zegt Bernie LaPlante, een schlemielige kruimeldief die 'hou je gedeisd' als levensmotto heeft. Een held zijn of een held spelen - dat daar niet veel verschil tussen is wordt duidelijk in Accidental Hero (1992), na The Grifters de tweede film die de Britse regisseur Stephen Frears in Amerika maakte. Dustin Hoffman, die LaPlante speelt, heeft als acteur niet veel heldenrollen op zich genomen. Vanaf het begin, in The Graduate en Midnight Cowboy, werd hij gecast als de typische anti-held.


NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)