U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ouders willen weten wat kinderen zien op film, tv en video
Een meerderheid van de ouders van jonge kinderen ziet het nut in van het Nicam, het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media. Het Nicam moet ervoor gaan zorgen dat ouders weten wat er in een film, video, tv-programma of computerspel te zien is, zodat ze zelf kunnen beslissen of ze hun kinderen ernaar laten kijken. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van een onderzoek van de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van de NOS. De uitkomsten ervan werden gisteren door Nicam-voorzitter H. d'Ancona overhandigd aan staatssecretaris Vliegenthart (VWS).

Aanbieding: boerenkool en pc
Computerleveranciers slaan de consument dezer dagen met aanbiedingen om de oren. Ook branchevreemde verkopers zetten een pc in het schap.

Hoger bod Vodafone op Mannesmann
Het Britse bedrijf Vodafone Airtouch, het grootste mobiele telefoniebedrijf ter wereld, heeft vanmorgen een vijandig bod van 124 miljard euro (273 miljard gulden) uitgebracht op het Duitse Mannesmann.

Fusiegeweld kan KPN tot uitverkoop dwingen
Welke rol kan KPN spelen in het wervelende fusieproces in de Europese telecommunicatie? Het concern is geen spelmaker in zijn bedrijfstak. Een totale uitverkoop la transportbedrijf Nedlloyd wenkt.

Wandelen door Het Achterhuis
Ik wist niet dat Anne Frank snorharen had, die ze bleekte in het uurtje dat ze de 'badkamer' even voor zichzelf had. Ik wist ook niet dat Miep Gies ooit een nachtje gelogeerd heeft in Het Achterhuis, omdat de onderduikers dat graag wilden. En ik wist al helemaal niet wie die befaamde draaibare boekenkast had getimmerd, waarmee de ingang van Het Achterhuis gecamoufleerd werd. (Antwoord: Johannes Voskuijl, de vader van secretaresse Bep).

KPN koopt Internetaanbieder Euroweb
Telecombedrijf KPN koopt voor ruim 34 miljoen gulden een belang van 51 procent in de Internetaanbieder Euroweb. KPN betaalt 1,58 dollar per aandeel voor 10,3 miljoen nieuw uitgegeven aandelen van Euroweb, dat een beursnotering heeft op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. De overname past in de plannen van KPN om een van de drie grootste aanbieders van Internetdiensten in Europa te worden. Euroweb is actief in Hongarije, Tsjechië en Slowakije. (Redactie economie)


Schrijvers, dichters, recensenten, uitgevers en amateurs ontmoeten elkaar morgen tijdens de Nederlandse Schrijfdag op het Roeterseiland in Amsterdam. Hier zal het schrijven ook in de praktijk worden gebracht. Maarten Asscher zal om tien uur aan een verhaal beginnen dat bezoekers en schrijvers kunnen afmaken. Vanaf 11.30 uur zullen de eerste pennenvruchten op de Schrijvers-site te lezen zijn. (www.xs4all.nl/~schryven/)

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)