U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Orkaan stationair boven St. Maarten
WILLEMSTAD, 19 NOV. De orkaan Lenny heeft op het Bovenwindse eiland Sint Maarten tot nu toe aan drie mensen het leven gekost. Elders in het Caraïbische gebied zijn nog drie mensen om het leven gekomen; één wordt vermist. De in kracht verminderde orkaan hing rond het middaguur onbeweeglijk boven St. Maarten.

Beeldinstituut vertraagd
ROTTERDAM, 19 NOV. Het is onmogelijk om het nationale instituut voor 'beeldcultuur', zoals gepland, gereed te hebben als Rotterdam in 2001 Culturele Hoofdstad van Europa is. Dat zegt de Rotterdamse cultuurwethouder H. Kombrink. Het nieuwe instituut voor fotografie, film en nieuwe media, inzet van een hevige strijd tussen Amsterdam en Rotterdam, komt in principe in het pakhuis Las Palmas in Rotterdam, zo maakte staatssecretaris Van der Ploeg gisteren bekend. Rotterdam krijgt tot 15 maart de tijd zijn plannen daarvoor uit te werken. Daarna neemt Van der Ploeg een definitieve beslissing.

Uitvoering WW en WAO in overheidshanden
AMSTERDAM, 19 NOV. De privatisering van de WW en de WAO is van de baan. De uitvoering van de werknemersverzekeringen wordt een overheidstaak. De bestaande uitkeringsinstanties Gak, GUO/Cadans, USZO en SFB gaan op in een nieuwe rijksdienst.

v.d. Stoel blijft Commissaris
ISTANBUL, 19 NOV. Max van der Stoel (75) blijft nog een jaar aan als Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE. Dat bleek vandaag toen in de marge van de OVSE-top in Istanbul geen overeenstemming werd bereikt over een mogelijke opvolger.

Gat ozonlaag nog niet geslonken
ROTTERDAM, 19 NOV. Het gat in de ozonlaag is tot nu toe niet geslonken, maar er is vooruitgang in het terugdringen van de gassen die de aantasting veroorzaken. Dat schrijft de UNEP, de VN-organisatie voor milieu, voorafgaand aan een conferentie over de ozonlaag, volgende week in Peking.

CDA wil meer geld voor defensie
DEN HAAG, 19 NOV. De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil het defensiebudget structureel verhogen met honderd miljoen gulden en daarnaast nog 300 miljoen toevoegen via uitgavenverschuivingen en geld van Ontwikkelings samenwerking. Dat staat in een nota over de krijgsmacht.

Hoe zuidelijker, hoe ongezonder
MAASTRICHT, 19 NOV. Limburgers zijn ongezonder dan andere Nederlanders. En ook binnen Limburg geldt: hoe zuidelijker, hoe ongezonder. Dat blijkt uit onderzoek onder 19.000 Limburgers van 20 tot 75 jaar.

Teeltgrond polder wijkt voor water
OUDKARSPEl, 19 NOV. Dertien hectare landbouwgrond bij het Noord- Hollandse Oudkarspel wordt onder water gezet om overtollig regenwater op te vangen. Het is de eerste keer in Nederland dat men teeltgrond binnen de bestaande polders laat onderlopen.

Kroonprins voor actieve rol in IOC
LONDEN, 19 NOV. Kroonprins Willem-Alexander, lid van het IOC, wil meer dan alleen recepties bijwonen. Hij zal tijdens een bijeenkomst van het IOC met voorzitter Samaranch spreken over de mogelijkheid van een meer inhoudelijke inbreng in het comité.

EU pakt Frans stroombeleid aan
BRUSSEL, 19 NOV. De Eurocommissie heeft Frankrijk gedreigd met juridische stappen omdat het zijn elektriciteitsmarkt niet openstelt voor buitenlandse concurrentie.


NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)