U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Politievoorlichter Wilting gaat te ver'
De Amsterdamse politievoorlichter Klaas Wilting heeft met zijn optreden in de media het politiekorps in discrediet gebracht. Dat schrijft burgemeester Patijn, mede namens hoofdofficier H. Vrakking, in een brief aan korpschef J. Kuiper.

Uitzendrecht voetbal slecht voor competitie
Voetbalclubs zijn vrij om hun televisierechten zelf uit te baten, maar verstandig is dat niet, menen onderzoekers van bureau KPMG.

Fel verzet tegen bod op Mannesmann
Duitse ondernemers en de vakbeweging hebben het voornemen van de Britse Vodafone-topman Chris Gent om vrijdag een vijandig bod uit te brengen op het Mannesmann-concern scherp bekritiseerd. Vooral de aangekondigde ontmanteling van Mannesmann stuit op grote weerstand.

Telecomslag maakt aandelenkapitaal mobiel
Telefoon voor Mannesmann. Vodafone biedt eigen aandelen ter waarde van 220 miljard gulden voor het Duitse conglomeraat. Is het "papieren" bod de inleiding tot de finale fusiegolf in Europa?

Klacht tegen telecombedrijven
Het Amerikaanse telecombedrijf MCI Worldcom heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie. MCI vindt dat de tarieven die een aantal Europese aanbieders berekenen voor het bellen van een vast naar een mobiel toestel, veel te hoog zijn. Ook het Nederlandse KPN en Libertel bedienen zich volgens de Amerikanen van dergelijke praktijken.

Piraten met kaarten
Met de invoering van digitale satelliet-televisie hadden de exploitanten van betaal-tv gedacht dat de dagen van de piraterij geteld waren. Vooral de exploitanten die digitaal een zgn. 'embedded' codeer-systeem hanteren, zoals BSKyB en Canal+ en zijn filialen zaten, dachten ze, helemaal goed. Bij zo'n embebbed-systeem vindt de codering niet alleen plaats met behulp van de gegevens op de smartcard die de abonnee in zijn toestel steekt, maar ook met in de hardware van de ontvanger verankerde informatie. Als je nauwgezet bijhoudt wie zo'n ontvanger koopt, kan er niets meer verkeerd gaan.

Sociale dienst niet millenniumproof
Het computersysteem van de Amsterdamse sociale dienst dreigt op oudejaarsdag honderd jaar vooruit te springen. Ieder gegeven dat op 31 december wordt ingevoerd doet het hele systeem naar 31 december 2099 springen. Het probleem doet zich alleen op de laatste dag van de eeuw voor. Medewerkers van de sociale dienst die op 31 december werken, mogen absoluut geen gebruik maken van de computers. Als dit wel gebeurt worden alle betalingen pas over honderd jaar verricht en alle klanten honderd jaar ouder.(ANP)

Unisource verkoopt Franse dochter
Telecombedrijf Unisource heeft voor een bedrag van 1,5 miljard gulden haar Franse dochteronderneming Siris verkocht. De nieuwe eigenaar is Deutsche Telekom dat alle aandelen heeft overgenomen. Siris is na France Télécom de tweede aanbieder van vaste telefoonlijnen in Frankrijk. Het bedrijf heeft vierhonderd werknemers en hoopt volgend jaar meer dan 1 miljard franc (385 miljoen gulden) aan omzet op te halen. (ANP)

ASML komt met nieuwe aandelen
ASM Lithography, toeleverancier aan de chipindustrie, is van plan om voor ongeveer 850 miljoen gulden aan obligatieleningen uit te geven die later kunnen worden omgezet in aandelen. De zogeheten convertibele obligaties worden geplaatst bij institutionele beleggers. ASML gaat het geld gebruiken om het werkkapitaal te vergroten, nodig om de productie en de verkoop te kunnen opvoeren. (ANP)


Met veel tamtam wordt het op Internet aangekondigd: Leonardo di Caprio, ster van de film Titanic en lieveling van vele vrouwelijke filmfans, zal vanavond om zeven uur voor het eerst via het web te horen, en vooral te ondervragen zijn. Di Caprio heeft zich nog niet eerder zo direct door fans laten interviewen. Hij zal eerst zijn 'earth shattering plans' voor komend jaar ontvouwen, daarna kunnen fans met de acteur chatten.

(www.leonardodicaprio.com)

NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)