U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joods Overleg claimt diamanten
AMSTERDAM, 17 NOV. Het Centraal Joods Overleg heeft namens de Nederlandse joodse gemeenschap bij een Zwitsers fonds voor oorlogsslachtoffers een miljoenenclaim ingediend voor tienduizend karaat aan geroofde diamanten. Deze partij heeft de Duitse bezetter van Amsterdamse diamantairs geroofd en aan Zwitserse banken verkocht. Volgens het Centraal Joods Overleg (CJO) vertegenwoordigt de partij een waarde van circa honderd miljoen gulden.

Geen nieuw bod Spoorwegen op exploitatie HSL
ROTTERDAM, 17 NOV. De Nederlandse Spoorwegen gaan niet in op het voorstel van minister Netelenbos (Verkeer) om uiterlijk morgenmiddag een nieuw bod in te dienen voor de exploitatie van de HSL-Zuid. Ook de optie om samen met een door Netelenbos aan te wijzen partner de trein tussen Amsterdam en de Belgische grens te exploiteren, wijzen de NS af.

Meevaller voor kabinet van twee miljard gulden
DEN HAAG, 17 NOV. Het kabinet rekent dit jaar op een meevaller van ruim twee miljard gulden aan extra belastingopbrengsten. Het kabinet verwacht het begrotingsjaar 1999 af te sluiten met een financieringstekort van 0,2 procent van het bruto binnenlands product. Dit staat in de nog vertrouwelijke Najaarsnota, die minister Zalm (Financiën) naar het kabinet zou sturen.

Europese actie tegen het roken
STRAATSBURG, 17 NOV. De Europese Commissie wil dat op de verpakking van tabaksproducten veel opvallender dan nu het geval is wordt gewaarschuwd tegen het gevaar van roken. De waarschuwing zou in grote zwarte letters tegen een zwart omrande witte achtergrond moeten komen.

Geen sekskelders onder school
ASSEN, 17 NOV. Er bevinden zich geen voor personen toegankelijke gangen of kelders onder de openbare basisschool De Dreef in Emmererfscheidenveen. Dat blijkt uit het onderzoek dat TNO heeft verricht in opdracht van het openbaar ministerie te Assen.

Voskuil publiceert zijn dagboeken
AMSTERDAM, 17 NOV. De auteur J.J. Voskuil is van plan zijn reisdagboeken te publiceren, nadat volgend jaar oktober het laatste deel van de serie Het Bureau verschijnt. Van Oorschot wil in 2001 beginnen met de dagboeken.

Procedure wegens vleesboycot
STRAATSBURG, 17 NOV. De Europese Commissie is gisteren een juridische procedure tegen Frankrijk begonnen omdat het weigert een embargo tegen Brits rundvlees in te trekken.

FC Volendam in veilig vaarwater
ROTTERDAM, 17 NOV. Het voortbestaan van de betaalde voetbalclub FC Volendam is voorlopig veilig gesteld. De voorzitter voldeed aan het KNVB-ultimatum om 800.000 gulden op tafel te leggen.

Werkloosheid daalt tot 211.000
DEN HAAG, 17 NOV. Het aantal geregistreerde werklozen, gecorrigeerd voor seizoenseffecten, bedroeg in de periode augustus-oktober circa 211.000.

NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)