U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hoge Raad zaait twijfel met arrest nieuwsgaring
De Hoge Raad oordeelde gisteren dat het belang van vrije nieuwsgaring ondergeschikt kan zijn aan dat van justitiële opsporing.

'Microsoft wacht op Bush jr'
Microsoft zou overwegen van een schikking in de antitrustzaak tegen het bedrijf af te zien in de hoop dat volgend jaar een Republikeinse regering in het zadel komt.

Als het maar beweegt
De jongeman kijkt uiterst ernstig wanneer hij aankondigt dat hij ons zal leren hoe je een schilderijtje recht aan de muur dient op te hangen. Dan trekt hij zijn t-shirt uit en tijgt aan het werk. Terwijl hij in de weer is met lineaal, hamer en kopspijkers, zoomt de camera in op zijn niet onaanzienlijke spierballen.

Mein Kampf niet op boekenmarkt
De man die in juli twee exemplaren van Hitlers 'Mein Kampf' te koop aanbood op de boekenmarkt van Dordrecht, krijgt geen straf. Wel zijn de boeken verbeurd verklaard. Dat heeft de Dordtse rechtbank gisteren bepaald. De verkoper krijgt geen straf, omdat hij volgens de rechtbank geen kwade bedoelingen had. Het boek kan echter nog steeds beledigend zijn voor joden en mag daarom niet op een grote boekenmarkt worden verkocht.

Amazon.com breidt uit
Internetwinkel Amazon.com heeft zijn assortiment verder uitgebreid. Het bedrijf biedt op het Internet nu ook winkels voor woningverbetering, software, videospelletjes en ideeën voor geschenken. Amazon.com is op de terreinen boeken, cd's en video's de grootste in de branche.

Optimisme bij PinkRoccade
De winst uit gewone bedrijfsuitvoering van automatisserder PinkRoccade is in de eerste negen maanden gestegen met 31 procent naar 13,7 miljoen euro (ruim 30 miljoen gulden). De nettowinst nam toe met 28 procent tot 19,1 miljoen euro bij een omzetgroei met 11 procent tot 337 miljoen euro. PinkRoccade toont zich optimistisch voor de nabije toekomst, ondanks een groter dan verwachte invloed van het millennium op de orderontwikkeling in de financiële sector. Voor die bedrijfstak bestaat ook enige onzekerheid of de IT-vraag zich herstelt in het eerste dan wel tweede kwartaal van 2000.Eerder dit jaar bracht de overheid 30 procent van de aandelen PinkRoccade naar de beurs. Behalve de staat zijn er nog twee grotere aandeelhouders, Fortis en Delta Lloyd.


In stripwinkel Lambiek in Amsterdam wordt vanaf 19 november een expositie gehouden over de jaren '50 voetbalstripheld Kick Wilstra. Een piepklein voorproefje daarvan staat op Lambiek.net. Daarop ook een encyclopedie-in-de-maak met korte biografieën van striptekenaars. De lijst met links is helaas incompleet; de Meneer Johan-strip staat er niet bij (www.chez.com/duber), maar die is wel te vinden in het expositie-overzicht. (www.lambiek.nl)

NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)