U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Vergeten terreur
Aan zo'n historische gebeurtenis als de val van de muur is bij een herdenking weinig toe te voegen. Er is al tien jaar lang herdacht. Alle invalshoeken zijn behandeld en zullen ook de komende jaren als nieuws aan de orde komen. De uitdrukking 'val van de muur' is net zo'n geschiedeniscliché geworden als eerder 'het ijzeren gordijn'.


T V   V O O R A F :


Straffen voor het hele gezin
Aan de professionele deelnemers ligt het niet. Advocaat Marcel van der Vloet transpireert een beetje veel, maar pleit verder naar behoren. De aanklager, voormalig hoofdofficier van justitie van Maastricht Willem Overbosch, doet het zelfs onrealistisch goed. Geheel in strijd met hetgeen zich dagelijks in de rechtszaal afspeelt, weet deze magistraat in helder Nederlands, begrijpelijk en beknopt zijn verhaal te doen. Maar aan 'de jury' is het allemaal niet besteed. Tot drie keer toe vonnissen de vijf 'gewone mensen' aanmerkelijk hoger dan de officier van justitie, advocaat en echte rechter redelijk en billijk achten.


F I L M   V O O R A F :


Harold and Maude
Voetstappen klinken op de trap. Een hand strijkt een lucifer af, zwarte kaarsen beginnen te branden. Glimmende schoenen stappen op een kruk. Na een korte, heftige beweging bengelen ze ineens in de lucht: hier pleegt iemand zelfmoord. Het is een jongen, bijna een kind nog. De vijftienjarige Harold, een van de titelhelden van de film Harold and Maude. Deze Amerikaanse film is een geweldige cult movie. Schitterend is in beeld gebracht hoe het leven eigenlijk niets anders dan een spel is, een flirt met de dood.


NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)