U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokko ontslaat minister
RABAT, 10 NOV. De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft gisteren de invloedrijke minister van Binnenlandse zaken Driss Bari ontslagen en daarmee de weg voor verdere democratisering gebaand. De 61-jarige Basri was al achttien jaar minister van Binnenlandse zaken. Hij stond bekend als trouwste vazal van wijlen koning Hassan II en werd om zijn onderdrukkingspraktijken in brede kring gehaat. De vrouw van de marxistische oppositieleider Abraham Serfaty die zich onlangs voor het eerst in zeven jaar weer op Marokkaans grondgebied waagde, noemde het ontslag "een krachtig signaal van een nieuw Marokko" en "een bevrijding voor ons land".

Israelische leger ontruimt illegale nederzetting
TEL AVIV, 10 NOV. Op bevel van premier Ehud Barak heeft het Israelische leger vannacht de illegale kolonistennederzetting Havat Maon nabij Hebron met geweld ontruimd.

Kok uitgeroepen tot 'beste premier'
DEN HAAG, 10 NOV. Wim Kok is uitgeroepen tot premier van de wereldregering. De eer is hem verschaft door de redactie van het blad Worldlink dat wordt toegestuurd aan de deelnemers van het World Economic Forum.

GroenLinks wil zeggenschap via beleggingsfonds
AMSTERDAM, 10 NOV. GroenLinks wil zich volgend jaar gaan manifesteren op aandeelhoudersvergaderingen in het bedrijfsleven. Om toegang te krijgen tot de vergaderingen wil de Tweede-Kamerfractie een eigen beleggingsfonds in aandelen opzetten.

Kamer wil meer geld voor HBO
DEN HAAG, 10 NOV. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat minister Hermans (Onderwijs) meer geld moet uittrekken voor het hoger beroepsonderwijs (HBO). De Kamer vreest dat anders verschillende hogescholen het niet zullen redden.

PvdA-motie tegen gaswinning Waddenzee
DEN HAAG, 10 NOV. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil het kabinet via een motie oproepen af te zien van de winning van aardgas in de Waddenzee. De fractie wil het kabinet tegelijk wel de ruimte laten voor onderzoek van deskundigen naar de gevolgen van gaswinning voor het milieu.

Lester Bowie (58) overleden
ROTTERDAM, 10 NOV. De Amerikaanse jazztrompettist Lester Bowie is maandagavond op 58-jarige leeftijd overleden in zijn huis in New York. Hij was medeoprichter van het Art Ensemble of Chicago, een van de belangrijkste orkesten van de free jazz.

Camdessus eerder weg bij het IMF
WASHINGTON, 10 NOV. Directeur Michel Camdessus (66) van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), treedt begin volgend jaar af om persoonlijke redenen. Hij zal zijn termijn, die duurt tot 2002, niet afmaken.

NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)