U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peper, Kroes vragen krant opheldering
Minister Peper (Binnenlandse Zaken) en zijn echtgenote N. Kroes hebben de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad vandaag per brief gevraagd een toelichting te geven op publicaties in deze krant.

Peper: Ik houd niet van escalatie
Minister Peper heeft het Algemeen Dagblad om opheldering gevraagd. Waarom niet meteen een rechtszaak begonnen?

Winkels op Internet deugen niet
Nederlandse Internetwinkels voldoen niet aan de eisen die gesteld worden aan een conventionele winkel. Dat concludeert de Consumentenbond uit onderzoek naar 150 websites die producten aanbieden.

Ach ja, dat geld
Excite@Home biedt Internettoegang via de kabel. Net als andere Internet- bedrijfjes leest de geschiedenis van Excite@Home als een jongensboek. Het maakt ook nog steeds flink verlies, maar is intussen - in ieder geval tot voor kort - zeer populair bij beleggers. Wat is die geschiedenis, en zal die nog lang zo leuk blijven?

Pingelaars bundelen zich op Internet
Nederlandse consumenten op het Internet kunnen vanaf vandaag gezamenlijk inkopen doen om zo korting te bedingen bij leveranciers. In navolging van de Verenigde Staten, waar inkoopcombinaties een bekend fenomeen zijn, is vandaag de eerste Nederlandse inkoopcombinatie op Internet onder de naam Nokdown (www.nokdown.nl) van start gegaan.

Het geluk als sigaar
Toen de campagne begon, in 1964, was het beeld nog zwart-wit. Er lag een man in een ziekenhuisbed, met het in gips gehulde linkerbeen in een takel, maar met wiebelende tenen. Genietend nestelde hij zijn hoofd in het kussen en stak een dun sigaartje op. Tijdens de eerste rookwolkjes begon het fonkelende themaatje uit het Air van Bach, in het cocktail-jazz-arrangement van Jacques Loussier. En tenslotte sprak een diepbruine mannenstem buiten beeld de slagzin die tot op de dag van vandaag heeft standgehouden: Happiness is a cigar called Hamlet.

Radiostation Turkije gestraft
De Turkse autoriteiten hebben gisteren een lokaal radiostation uit de lucht gehaald wegens het uitzenden, afgelopen mei, van een bericht van de Turkse dienst van de Britse BBC dat als Koerdische propaganda en als schending van eenheid en integriteit van de Turkse republiek werd gebrandmerkt. Het betrof een bericht over het inmiddels opgeheven Koerdische parlement-in-ballingschap, dat door radio Foreks was overgenomen. Een woordvoerder van Radio Foreks zei de zaak voor te leggen aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. "We willen geen compensatie, we willen dat deze mentaliteit wordt afgestraft", zei hij.

Softwareproducent excuseert zich
RealNetworks, de Amerikaanse producent van software waarmee op Internet muziek kan worden beluisterd, heeft zich gisteren tegenover zijn klanten verontschuldigd voor het feit dat details over hun voorkeuren in het geheim worden bijgehouden. Een Internet-veiligheidsexpert uit Massachusetts ontdekte dat RealNetworks van alle 12 miljoen klanten bijhoudt hoe vaak ze naar een bepaald nummer luisteren en hoe vaak ze er kopieën van maken. De klanten kunnen worden geïdentificeerd met een serienummer.


Tien jaar geleden werd het verdrag voor de Rechten van het Kind ondertekend. Ter gelegenheid hiervan heeft premier Kok gisteren kinderrechten.nl geopend. Die site bevat veel informatie over het Kinderrechtenfestival dat op 20 november in Utrecht wordt gehouden. Bovendien is er een leerzame kinderrechtenquiz waarmee een computer of een ontmoeting met de band Romeo gewonnen kan worden. (www.kinderrechten.nl)

NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)