U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Rampgebieden
Voor de derde keer binnen ruim een jaar: de Noord-Amerikaanse kustwacht op CNN, die zoekt naar de resten van een neergestort vliegtuig. Strak kijkende gebrilde mannen van middelbare leeftijd in uniformoverhemden gaan in op de technische details van de reddingsoperatie. Over de oorzaak is nog niets bekend.


T V   V O O R A F :


Late night op z'n Belgisch
België is geen land voor talkshows. De ervaring met praatprogramma's op de Vlaamse tv leert dat er maar twee soorten mensen leven: klootjesvolk dat het gesundenes Volksempfinden vertolkt of wollig pratende intellectuelen zonder gevoel voor humor. Nochtans bestaan ze wel, die sprankelende geesten.


T V   V O O R A F :


Transparant theater
Liesbeth Coltof, theatermaakster en artistiek leidster van jeugdtheatergroep Huis aan de Amstel, leidt een leven vol hartelijke begroetingen en innige omhelzingen. Een erg druk leven, blijkens het portret In Holland staat een huis, dat de NPS van haar maakte. Coltof spoedt zich met wuivend witte haardos van bijzonder locatieproject naar boerengehucht, van boerengehucht naar haar vaste theater aan de Lauriergracht te Amsterdam om theater te maken. Een groep Russische toneelspelers is nog niet weg of ze staat alweer Zwitsers te regisseren. Iedereen wordt uitbundig gekust. "Tijd voor een privéleven heb ik nu niet, maar daar ga ik geen gewoonte van maken", zegt de regisseuse ergens in het programma.


NRC Webpagina's
1 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)