U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Excite@Home
Een koelkast die precies weet wanneer melk of vleeswaren op zijn, vervolgens een bestelling verstuurt naar de plaatselijke supermarkt, waarna de gevraagde boodschappen worden thuisbezorgd. En terwijl je een biertje uit de koelkast haalt, kun je ondertussen ook je e-mail checken en kijken wat de weersverwachting voor morgen is.

Koningin Beatrix live op Internet
Koningin Beatrix is morgen voor het eerst live te zien en te horen op Internet. Ze verricht dan de officiële opening van de gerestaureerde stationshal van Groningen Centraal. De live-uitzending op www.de-opening.nl begint om 12.45 uur en duurt tot ongeveer 14.15 uur. Via de algemene stationssite (www.signet-media.nl/station) zijn nu al beelden te zien van de restauratie. Op die site blijft ook de registratie van de opening de komende tijd nog te zien.

Verlies Versatel vier maal hoger
Telecombedrijf Versatel heeft in het derde kwartaal een nettoverlies van bijna 80 miljoen gulden geboekt bij een omzet van 39 miljoen gulden. In dezelfde periode van 1998 bleef het verlies beperkt tot 20 miljoen gulden. Versatel is bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Benelux. Bovendien nam het telecombedrijf de afgelopen periode een aantal bedrijven over. Ook is Versatel voor 90 procent eigenaar van de internetaanbieder Zonnet, dat aan ruim 140.000 consumenten gratis internet verstrekt. De inkomsten uit data- en internetdiensten maken inmiddels 42 procent van de omzet uit. In het derde kwartaal investeerde Versatel bijna 110 miljoen gulden. Beleggers reageerden positief op de cijfers van Versatel, dat in juli naar de beurs ging.

Schikking Toshiba van miljard dollar
Computerproducent Toshiba heeft een schikking getroffen met Amerikaanse klanten van ruim 1 miljard dollar (2,1 miljard gulden). De Japanse computerproducent heeft erkend dat een fout in een microchip van zijn draagbare pc's informatie op de harde schijf kan uitwissen. Twee Amerikanen waren eerder dit jaar een groepszaak (class action suit) begonnen tegen Toshiba. Toshiba zal gedupeerde afnemers waardebonnen geven van 100 tot 225 dollar bij de aankoop van een nieuwe Toshiba. Ook zal het bedrijf alle betreffende pc's kostenloos repareren. (Lucas Ligtenberg in New York)


Op de particuliere website Airdisaster.com is veel informatie te vinden over het gisteren neergestorte vliegtuig van Egyptair boven de Atlantische Oceaan. Het toestel was vanuit New York op weg naar Caïro. Airdisaster.com volgt het onderzoek naar de oorzaak van de crash op de voet. Deze site is niet uit op sensatie, maar brengt het laatste nieuws, beeldmateriaal van de fatale vlucht en ook allerlei informatie over andere vliegtuigrampen. (www.airdisaster.com)

NRC Webpagina's
1 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)