U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. De Nederlandse amateur mammoet- deskundige en douanebeamte Dick Mol praat over zijn betrokkenheid bij het uit het ijs takelen van de complete mammoet die onlangs in Siberië werd gevonden. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Aandacht voor het moderne Japan en gewelddadigheid in Japanse films met Dick Stegewerns van de Universiteit van Leiden. Hij gaat in op de film Tetsuo: The Iron Man uit 1989 van de Japanse regisseur Shinya Tsukamoto. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de muziektheaterproductie Respect met soulhits uit de jaren zestig, zangeres Cherry Wijdenbosch en de Surinaamse jazzformatie Time Out. Radio 2, 22.02024.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Joe Jackson, Chick Corea, jazzgitarist Pat Metheny en saxofonist Michael Brecker. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Het eerste uur is geheel gewijd aan het proefschrift van Kees Wouters Ongewenschte muziek: De bestrijding van jazz en moderne amusementsmuziek in Duitsland en Nederland 1920-1945. De auteur speelt met zijn orkest ook verboden muziek. IVerder o.a. een gesprek met Perry Pierik over zijn boek De verlaten monarch: Keizer Wilhelm II in Nederland. Radio 1, 10.02- 12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Live vanuit de Balie in Amsterdam praat o.a. oud-ambassadeur Koen Stork over Roemenië. Tevens een gesprek over etiquette in Nederland met Reinildis van Ditzhuyzen, auteur van Hoe hoort het eigenlijk. Radio 5, 13.02- 15.00u.

Radio 1-journaal. Milieuminister Jan Pronk praat over het donderdag verschenen boek De verbeelding aan de macht, de toenemende kritiek op zijn klimaatbeleid, het openhouden van Borssele en de klimaatconferentie van de VN in Bonn. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met de acteurs Joop Admiraal en Hans Kersting over hun rol in De Cid die aanstaande vrijdag in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Schrijfster Fleur Bourgonje praat over haar nieuwe boek De dijk waarlangs we lagen en de acteurs Oda Spelbos en Hans Hoes over de nieuwe voorstelling Erfdragers van Theatergroep De Federatie. Verder wisselen de schrijvers Benno Barnard en Geert van Istendael van gedachten over de positie van schrijvers in het België van nu. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)