U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Onder meer aandacht voor de tentoonstelling in Naturalis over het leven op het Japanse eiland Dejima voor de kust van Nagasaki, ruim twee eeuwen geleden. Het eilandje met de Nederlandse handelspost was de enige poort van Japan naar het Westen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de programmadirecteur van de AVRO Boudewijn Klap die in november afscheid neemt. Verder aandacht voor de nieuwe musical over stripheld Kuifje. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Gesprek met o.a. beeldend kunstenaar Phil Bloom die gefascineerd is door varkens. Op haar schilderijen figureren mensen met varkenskoppen en veel biggetjes die soms als Rubiaanse engeltjes de hoeken sieren. Verder een portret van de Franse zanger en liedjesschrijver Serge Gainsbourg (1928-1991). Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van Jan Rot, voormalig zeeman en zanger Jeroen Zijlstra, Stef Bos en de Turkse groep Seda. Radio 2, 23.02-24.00u.

Easy listening. O.a de dochter van Joao en Astrud Gilberto - Bebel Gilberto - met bossa nova-klassiekers van haar ouders, songs van Fred Astaire door gitarist Joe Pass en Oscar Peterson met ballet muziek van de Franse componist Leo Delibes. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Oud-politicus André van der Louw kijkt terug op Chili en directeur Hans Bennis van het P.J. Meertens Instituut (onderzoek en documentatie van de Nederlandse taal en cultuur) praat over de nieuwe koers van het instituut. In het tweede uur een reportage over het ideaal van de RMS, Republik Maluku Selatan. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Met in het tweede uur een debat over de haat-liefde-verhouding tussen pers en politiek met Kamerlid Peter Rehwinkel (PvdA), AD-redacteur Stephan Koole, programmaleider van de NPS Carel Kuyl en oud-voorlichter Jan Goeyenbier. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met CDA-voorzitter M. van Rij over de vitaliteit van de democratie, de kwaliteit van de samenleving en burgemeestersbenoemingen. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Naar aanleiding van het overlijden van Harry Bannink een compilatie van een eerder uitgezonden programma met de componist. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de afscheidsvoorstelling van poppenspeler Feike Boschma, schrijver en historicus Wim Jurg over zijn roman De secretaris, de monoloog Keefman van Jan Arends door het Ro-theater en een discussie over de sponsoring van beeldende kunst. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. De 58-jarige miljonair en rotary-lid Ton Kleyn besloot acht jaar geleden zijn handel in vrachtwagens te verkopen. Hij ging milieurecht studeren en is de motor achter de Stichting Duurzame Mobiliteit. Ook is hij actievoerder tegen de Betuwelijn. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)