U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Camera's overwogen voor lastige buurt
Burgemeester Hoekzema van Den Helder overweegt camera's te laten plaatsen in de Falgabuurt. De buurt heeft te maken met drugshandel en criminaliteit. De bewonersvereniging heeft "uit onmacht" een burgerwacht in het leven geroepen.

Software tegen files op het computernet
Het New-Yorkse bedrijf Predictive Systems kocht begin deze week het veel kleinere NRCC uit Veenendaal. "We zijn een tweeling die op verschillende continenten is opgegroeid en nu bij elkaar wordt gebracht."

Computerdivisie Olivetti gesloten
OP Computers, de voormalige computerdivisie van Olivetti, lijkt ten dode opgeschreven nu het bedrijf op last van de rechter is gesloten. De 1200 werknemers in de fabriek in Scarmagno, van wie eerder al een derde op non-actief was gesteld, komen op straat te staan.

Reclame voor kinderen 'saai en zonder inhoud'
Bedrijven die hun producten willen slijten aan jongeren moeten daarvoor steeds meer moeite doen. Wat het ene jaar nog in is, kan binnen enkele maanden kinderachtig en ouderwets zijn. Tienjarigen zijn de nieuwe doelgroep.

Jantje wordt formele Jan
Vorige week werd in Amsterdam de nieuwste editie van de Nederlandse Encarta encyclopedie gepresenteerd. Over de Encarta kan men kort zijn: het is de beste digitale encyclopedie die in onze taal voorhanden is. Dat is niet zo vreemd, want hij is grotendeels gebaseerd op de Winkler Prins en dat is nu eenmaal de beste Nederlandstalige encyclopedie.

Landis voert winst op
Automatiseerder Landis heeft de nettowinst in het eerste halfjaar fors opgevoerd. In plaats van de 4,6 miljoen van het eerste semester vorig jaar stond er nu een nettowinst van 8,1 miljoen onder de streep. De omzet nam met 54 procent toe tot f 284 miljoen. De directie handhaaft de eerder uitgesproken verwachting dat omzet en winst dit jaar minstens 50 procent zullen toenemen.

Weging Deutsche Telekom vergroot
De effectenbeurs van Frankfurt gaat de DAX30-index herinrichten. Dat heeft de beurs gisteren bekendgemaakt. Zo wordt onder meer de weging in de index van Deutsche Telekom vergroot tot 15 procent. Het chemieconcern Hoechst valt uit de index, omdat het fuseert met het Franse Rhône-Poulenc. De farmaciegroep Fresenius Medical Care komt daarvoor in de plaats. (DPA)

NBC vergroot televisiebelang in VS
Het Amerikaanse mediabedrijf NBC heeft de strijd op de televisiemarkt in de VS verscherpt door een groot belang te nemen in Paxson Communications. De stap komt ruim een week na de aankondiging van een fusie van de concurrenten CBS en Viacom. NBC, onderdeel van het conglomeraat General Electric, en CBS behoren tot de drie grote landelijke tv-netten in de VS. Het derde, ABC, is eigendom van Disney. (Reuters)

Yahoo schakelt vertaalbureau in
Het Belgische Lernout & Hauspie, toonaangevend op het gebied van spraaktechnologie, gaat het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo helpen bij het vertalen van internetsites. Dat zal gebeuren in de talen van een groot aantal landen, waaronder Frankrijk, Italië en Duitsland. De hulpverlening strekt zich uit tot een aantal producten van Yahoo. Enkele daarvan zijn Yahoo Auction, Yahoo Finance en Yahoo Mail. (ANP)

VNU koopt filmdistributeur
Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 17 SEPT. De grootste niet-Amerikaanse filmdistributeur in Nederland, RCV Entertainment B.V., is een volledige dochter geworden van het uitgeversconcern VNU. Op 1 september verkocht oprichter en mede- eigenaar O. Merckelbach de helft van de aandelen aan VNU, die sinds 1997 al vijftig procent bezat. De overname is het resultaat van afspraken die twee jaar eerder zijn gemaakt, meldt RCV Entertainment vandaag in een persbericht. Met een marktaandeel van 10,9% van de Nederlandse bioscoopdistributie in 1998 is RCV de vijfde speler (na de filialen van de Amerikaanse maatschappijen Columbia, UIP, Buena Vista en Warner Bros.). RCV heeft ook aanzienlijke belangen in de distributie van videocassettes en televisieprogramma's.


Gisteren is het tv-programma Big Brother van start gegaan. In deze real-life soap worden negen mensen honderd dagen lang met elkaar opgesloten in een huis. Op de website van Veronica staan de eerste feiten over het programma (www.veronica.nl). Vanavond om half negen gaat de eigen website van Big Brother open. Daarop staat meer informatie over de deelnemers en kunnen beelden vanuit het huis worden bekeken.
(www.big-brother.nl)

NRC Webpagina's
17 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)