U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kosten van rijksadviseurs stijgen tegen afspraak in
DEN HAAG, 17 SEPT. De uitgaven van de rijksoverheid aan adviseurs en extern personeel stijgen. In het regeerakkoord is juist vastgelegd dat ze met 15 procent moeten dalen. Dat blijkt uit cijfers van alle departementen en de branchevereniging van organisatieadviesbureaus.

Nieuwe aanslag Rusland vergroot druk op Kremlin
MOSKOU, 17 SEPT. Bij een bomexplosie in St. Petersburg zijn vannacht twee doden en vier gewonden gevallen. Hoewel het de zesde dodelijke aanslag in amper drie weken betreft, zou deze jongste ontploffing losstaan van de terreurcampagne waarvoor de Russische regering Tsjetsjeense moslimrebellen in de Kaukasus verantwoordelijk houdt.

Studie naar een Betuwelijn zonder noord- en zuidtak
DEN HAAG, 17 SEPT. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat bestudeert in overleg met de Duitse regering de mogelijkheid om alle vervoer over de Betuweroute via Emmerich Duitsland binnen te leiden. Daardoor zou er noch een noordtak via Oldenzaal, noch een zuidtak via Venlo nodig zijn.

Nachtmaximum verdeelt coalitie
DEN HAAG, 17 SEPT. Er is onenigheid ontstaan tussen de regeringspartijen PvdA en VVD over de nachtelijke maximumsnelheid op de autosnelwegen in de Randstad. Minister Netelenbos is niet bereid het maximum te verhogen naar 120 kilometer.

Ministerie zwicht voor kort geding
DEN HAAG, 17 SEPT. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is voor de dreiging van een kort geding door de knieën gegaan en verleent een asielzoeker die zich al maanden schuil houdt in Bangladesh alsnog uitreispapieren om naar Nederland terug te komen voor afronding van zijn asielprocedure.

Bernhard kreeg weer buisje in keel
UTRECHT, 17 SEPT. Het gaat goed met prins Bernhard, die gisteren in het ziekenhuis in Utrecht een nieuw buisje in de keel kreeg om zijn ademhaling te verbeteren. "Hij heeft een goede nacht gehad en is goed geluimd", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag. Het is nog niet bekend wanneer de 88-jarige prins naar huis mag.

Wapens zonder straf inleveren
DEN HAAG, 17 SEPT. Eigenaren van illegale slag- en steekwapens kunnen die in de maand december ongestraft en anoniem bij de politie inleveren. Een soortgelijke actie voor vuurwapens volgt.

Algerije
ALGIERS, 17 SEPT. In Algerije heeft 98,63 procent van de 17 miljoen kiezers gisteren gestemd voor het plan tot een nationale verzoening.


NRC Webpagina's
17 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)