U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ten strijde tegen de mobiele telefoon
De mobiele telefoon is nu zo alomtegenwoordig dat wij ons er niet meer druk over lijken te maken. We lijken niet eens te beseffen hoe ingrijpend het ding onze cultuur en ons gedrag heeft veranderd. De telefoon is er toch altijd geweest? De mobiele telefoon is alleen maar een draadloze versie waar je zo de deur mee uitloopt, een reuzehandig dingetje. Niks aan de hand, toch?

Klonen van DNA als kunst
Op het festival Ars Electronica in Linz, een jaarlijks evenement over kunst en technologie, is het klonen van DNA tot kunst verheven. Belangstellenden kunnen het proces via Internet beïnvloeden. 'Wie de genen beheerst, beheerst de 21ste eeuw', merkte een deelnemer op.

Een supermarkt op de kabel
Internet, videogames, een tv-gids, pay-per-view films, 43 muziekkanalen; alles in één en interactief. Dat is wat Mr Zap via de kabel bij 1,6 miljoen Nederlandse huishoudens wil bezorgen.

Emissie moet positie Simac versterken
Simac (informatie- en communicatietechnologie) hoopt via een aandelenemissie de continuïteit van de onderneming veilig te stellen. Het bedrijf wil het aantal uitstaande aandelen met een kwart verhogen. De emissie moet 35 miljoen gulden opbrengen. Daarnaast worden voor 10 miljoen achtergestelde leningen omgezet in aandelen. Simac boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies van 27,3 miljoen. In dit bedrag is 6,1 miljoen opgenomen voor de financiering van een reorganisatie. Ongeveer 150 van de 1400 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. (ANP)


De Open Monumentendag die zaterdag 11 september plaatsvindt heeft een eigen website, waarop te vinden is wat er tijdens deze dertiende editie te zien is in de deelnemende gemeenten.Dit jaar is het thema Monumentaal Groen. Overal in het land kun je je ogen trakteren op een grote hoeveelheid cultuur- en natuurschoon. Kinderen kunnen op de site zoeken wat er voor de jeugd valt te beleven op Open Monumentendag. Voor wie veroordeeld is tot een dagje achter de computer staat er gelukkig ook een spelletje op de verder weinig aansprekende site.

(www.openmonumentendag.nl)

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)