U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Kans op gedonder
Wie herinnert zich nog Michael King? In de jaren tachtig was hij de weerman bij de BBC-televisie, gezaghebbend en een tikje arrogant. Maar toen kwam de Great Storm van 1987, zonder dat King hem had voorspeld. Erger nog: hij was gewaarschuwd door een telefoontje van een amateurmeteoroloog, en had daar in zijn weerpraatje nogal neerbuigend over gedaan. Een paar uur later trok er een orkaan over Zuid-Engeland die tienduizenden bomen ontwortelde, wegen en bruggen vernietigde en 18 mensen het leven kostte.


T V   V O O R A F :


Verslingerd aan het zwaard
Op gezette tijden trekken de jongens hun pak aan, wetten hun zwaard, poetsen hun harnas, stoffen hun sjako af, er gaat nog een spuitje olie in de musket, en ze vertrekken naar de ruïne van Brederode, naar Loevestein of Waterloo om slag te leveren. Het is veiliger dan het supporterschap van een voetbalclub in de eredivisie, en te oordelen naar de gezichten van de strijders wordt een mens er niet minder gelukkig door.


F I L M   V O O R A F :


Guitig Amerika
Het appreciëren van een comedyserie op de televisie vergt doorgaans meer gevoel voor humor dan het maken ervan. Sinds de treurige huiskameropstelling van suikerspin Lucile Ball in de jaren zestig met een schijnbaar oneindige stroom ongein, zijn er weinig uitzonderingen op die stelling geweest. All in the Family in de jaren zeventig en The Young Ones in de jaren tachtig waren voorbeelden van series die door pikante politieke ingrediënten de lachspieren ferm prikkelden, maar voor het overige heeft de kijker steeds meer het gevoel gehad een bord zand leeg te moeten eten.


NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)