U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bouwfonds naar ABN Amro voor 2,7 mld gulden
AMSTERDAM, 26 AUG. ABN Amro koopt voor 2,7 miljard gulden Bouwfonds Nederlandse Gemeenten (hypotheekverstrekking en projectontwikkeling). Daarmee krijgt de bank een kwart van de particuliere hypotheekmarkt in handen, evenveel als de huidige marktleider Rabobank. ABN Amro en Bouwfonds hebben hun plannen vanochtend bekendgemaakt. Naast uitbreiding van de hypotheekactiviteiten verwacht ABN Amro door de overname van Bouwfonds haar positie in het commerciële vastgoed te verbeteren.

Groei van economie overtreft verwachting
ROTTERDAM, 26 AUG. De Nederlandse economie blijft in hoog tempo groeien. Na een groei van 3 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal van dit jaar nam het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 3,2 procent toe. Dit blijkt uit de eerste raming van het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de economie in het tweede kwartaal, die vanmorgen is gepubliceerd. Het groeicijfer overtreft in ruime mate de verwachting van economen in de marktsector, die gemiddeld een groei van 2,7 procent hadden voorspeld. Met name de consumptieve bestedingen van huishoudens joegen de groei van de economie op.

Toezichthouder: sociale wetten missen hun doel
DEN HAAG, 26 AUG. Wetten die arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim terug hadden moeten dringen hebben gefaald. De hoofddoelstellingen van de wetgever, minder arbeidsongeschikten en meer werk voor werknemers met een handicap, worden nauwelijks gehaald. Dat concludeert de toezichthouder in de sociale zekerheid, het CTSV, in een vandaag verschenen rapport. Volgens het CTSV zijn de doelstellingen van de wet waarmee in 1996 de Ziektewet werd geprivatiseerd bij lange na niet gehaald. De nieuwe wet diende te leiden tot een daling van het verzuimpercentage met 10 procent. In plaats daarvan steeg het ziekteverzuim met dat percentage.

Vrachtwagen en bus in brand in Gotthardtunnel
ALTDORF, 26 AUG. In de Zwitserse Gotthardtunnel zijn gisteravond laat kort na elkaar een vrachtwagen en een bus zonder passagiers in brand geraakt. Niemand raakte gewond. De tunnel bleef tot vanochtend dicht. In maart kostte een brand in de tunnel onder de Mont Blanc aan 41 mensen het leven. Twee maanden later kwamen bij een brand in de Oostenrijkse Tauerntunnel twaalf mensen om. Deze tunnel is vanaf zaterdagmiddag weer open voor het verkeer, twee weken eerder dan was voorzien.

Miljard extra voor lastenverlichting
DEN HAAG, 26 AUG. Het kabinet heeft de komende drie jaar in totaal 7 miljard gulden beschikbaar voor lastenverlichting. Dat is 1 miljard gulden meer dan al bekend was. Dit heeft het kabinet gisteren vastgesteld in de besprekingen over de rijksbegroting van volgend jaar.

'Veilige' code Internet gekraakt
ROTTERDAM, 26 AUG. Wetenschappers van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) te Amsterdam hebben een code van 512 bits weten te kraken, die veel gebruikt wordt om commerciële transacties op Internet te beveiligen. Daarmee hebben de onderzoekers aangetoond dat de populaire sleutelgrootte van 512 bits niet meer veilig is.

Luchtaanval op doelen Tsjetsjenië
GROZNY, 26 AUG. Russische vliegtuigen hebben vannacht zware bombardementen uitgevoerd op doelen in Tsjetsjenië, met de bedoeling de aanvoerlijnen voor de rebellen in Dagestan af te snijden en hun bases in Tsjetsjenië te vernietigen.

Olieprijsberaad
ROTTERDAM, 26 AUG. De olieministers van Saoedi-Arabië, Mexico en Venezuela komen zaterdag in Caracas bijeen voor overleg over de hoge olieprijs. Er zou een voorstel op tafel komen over een bandbreedte, waarbinnen de olieprijs moet blijven.


NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)