U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Keukengeheimen
"1543 - Hendrik de Achtste trouwt met Catharina Parr", zegt de bolle presentator met de olijke blik vlak voor het reclameblok van zeven uur. De verwijzing naar de laatste vrouw van de Britse Blauwbaard is minder cryptisch dan ze lijkt, en slaat niet op een historisch programma. Na de STER volgt de 1543-ste aflevering van Lingo, het vijfletterspel voor twee keer twee kandidaten dat op doordeweekse dagen op Nederland 3 te zien is, en dat al sinds eeuwen her wordt gepresenteerd door François Boulangé.


V I D E O C L I P :


Wat zijn we mooi
Mooie mensen, daar zitten videoclips vol mee. En goede dansers. Kijk naar de Party Zone op MTV, het programma vol dance-clips, en je ziet mensen stijlvol en cool dansen. De clip Buttoned Down Disco van Clinton vermeldt zelfs welke prijzen de dansers die we aan het werk zien, gewonnen hebben. Salsa-kampioen, freestyle-champ en 'Mister Motion 1999- 2001'.


F I L M   V O O R A F :


Vergeten schaakgenie
Schaker Bobby Fischer had een IQ van 180, was op 15-jarige leeftijd 's werelds jongste grootmeester en werd in 1972 de eerste Amerikaanse wereldkampioen schaken. Maar behalve een groot schaker, was Fischer ook een arrogante drammer wiens gedrag vaak ronduit bizar was. Zo maakte hij eens bezwaar tegen bepaalde schaakstukken omdat de neuzen van de paarden te puntig zouden zijn en noemde hij IJsland, waar hij kampioen werd, een achterlijk land omdat het geen bowlingbanen had.


NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)