U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kritiek in de krant? Gewoon opkopen
Het gerespecteerde Russische zakenblad Kommersant verschijnt niet. Of verschijnt even niet. Het werd onlangs overgenomen door zakentycoon Berezovski. Wat is er aan de hand?

Linux heeft een probleem: het is gratis
Op een bijeenkomst in de VS twee weken geleden over het computerbesturingssysteem Linux werden de successen van het programma breed uitgemeten. Maar bedrijven hebben het toch niet makkelijk met deze mogelijkheid zich te ontworstelen aan de hegemonie van Microsoft: wie doet voor miljoenen sofware de deur uit om die te vervangen door iets dat gratis is?

Keiharde antireclame
Doodziek zit Joe Camel in zijn ziekenhuisbed. Werkeloos houdt hij de zonnebril in zijn handen, die hem eens zo'n hip voorkomen gaf. Diep liggen zijn ogen nu in hun kassen. Van de pleister op zijn linkeronderarm loopt een leidinkje naar het infuus. Zijn gelaatskleur is veel bleker dan in de sigarettenreclame voor Camel, waarin hij zo speels als mascotte fungeerde. Hier heeft hij zelfs, vanwege de chemokuur die hij ondergaat, een nieuwe naam gekregen: Joe Chemo. Maar in de belettering wordt zorgvuldig het origineel van Camel nagevolgd.

Gewraakte tv-spot met mossel mag
De reclamespot van verzekeraar Axa, waarin een mossel de hoofdrol speelt, mag worden uitgezonden. Dat heeft de president van de rechtbank in Utrecht vanmorgen beslist. Mosselhandelaren hadden een verbod geëist, omdat in de commercial angst voor het eten van mosselen zou worden aangewakkerd. De rechter oordeelde dat de tv-spot in het midden laat of de consument ziek wordt van mosselen.


Sir Peter Ustinov, bekend door onder meer zijn rollen in Spartacus en Death on the Nile (in de rol van Agatha Christies Poirot), zal woensdagavond om tien uur op Internet praten over zijn leven, nieuwe films en theaterstukken waarmee hij bezig is, en vragen beantwoorden over zijn leven. Ustinov zal vooral vragen om tips voor de reis om de wereld die hij in het kader van het nieuwe millennium zal maken. (www.pathfinder.com/time/community)

NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)