U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gratis internetaandelen
Met 'gratis', 'aandelen' en 'internet' krijg je zelfs de luiste Nederlander uit zijn stoel. Internet-verkopers wéten dat. Daarom ontvangen de redacties van dagbladen en tijdschriften emailberichten van Nederlanders die wijzen op Amerikaanse bedrijfjes die gratis aandelen uitgeven. Die tipgevers hopen dat de pers er aandacht aan besteedt en vooral daarbij hun naam vermeldt.

Generale Bank wil hulp computerkraker
Een computerkraker heeft gisteren ingebroken in het computersysteem van de Belgische Generale Bank. Hij heeft zich toegang verschaft tot de gegevens van klanten die bij de bank elektronisch bankieren.

Coole games
Wat videogames betreft zijn de zomermaanden meestal slap. De uitgevers bewaren hun grote titels voor Sinterklaas en kerst en gooien in de zomerperiode hooguit wat goedkope heruitgaves op de markt. Maar deze maand vormt een uitzondering.

Apple tegen eMachines
De Amerikaanse Computerfabrikant Apple sleept eMachines, een concurrent die goedkope producten maakt, voor de rechter. eMachines wordt gedagvaard wegens het illegaal kopiëren van het ontwerp van Apple's populaire iMac computer. Ook eist Apple een verbod op de verkoop van de klonen die eMachines maakt.

Oprichters Metro verliezen geding
AMSTERDAM, 20 AUG. De oprichters van gratis ochtendkrant Metro hebben geen recht op een aandeel van 10 procent in de Nederlandse Metro BV, althans niet tegen een prijs van 4.000 gulden. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank gisteren in kort geding bepaald. Oprichters Bart Lubbers, Tiago Jurgens en Falk Madeja stelden dat zij een dergelijke afspraak hadden gemaakt met het Zweedse moederbedrijf van Metro, Metro International (dat onder Modern Times Group valt). De rechter achtte dat niet bewezen. (ANP)

Ruzie zendmasten mobiele telefonie
HAARLEMMERMEER, 20 AUG. De gemeente Haarlemmermeer heeft de bezwaarschriften van KPN Telecom en Libertel over de inperking van de plaatsing van GSM-zendinstallaties verworpen. De telecommunicatiebedrijven verzetten zich tegen het beleid van de gemeente om voor de bouw van zendinstallaties voortaan een bouwvergunning verplicht te stellen. Haarlemmermeer heeft als eerste in Nederland een vergunningsverplichting ingesteld om de wildgroei aan GSM-masten te beteugelen. KPN en Libertel zijn daar tegen. (ANP)

Churchill verbood BBC-uitzending
LONDEN, 20 AUG. Winston Churchill heeft in 1954, toen de Koude Oorlog in alle hevigheid woedde, voorkomen dat de BBC een documentaire zou maken over de atoombom. Dat blijkt uit onlangs vrijgegeven documenten. Churchill stuurde onmiddellijk een memorandum naar het verantwoordelijke ministerie met de vraag of het wel verstandig was zo'n programma uit te zenden. De BBC reageerde woedend op Churchills bemoeienis en vreesde dat zo'n vorm van controle, " zonder precedent in vredestijd", zou leiden tot nog meer invloed van de regering. Daarop werd de minister van Defensie, Harold Macmillan, ingeschakeld om het programma te voorkomen. Volgens Macmillan zou internationaal overleg in gevaar worden gebracht wanneer de media "een heel ander en mogelijk veel pessimistischer beeld van atoombewapening zouden schetsen" dan de regering. Pas in de jaren zestig had de BBC weer de volledige vrijheid om programma's over dit onderwerp te maken. (AFP, Reuters)


Leer jezelf beter kennen via allerlei testjes op internet. Wat is je IQ en hoe zit het met je algemene ontwikkeling (www.botree.com/iq.htm)? Eet je wel gezond genoeg (www.eettest.nl)? Ben je een echte man (www.menshealth.nl/echt/index.html), of een computernerd(www.phys.uu.nl/~crom/nerdTest.html)? Voor vrouwelijke computernerds is er een speciale test (www.casema.net/~paul/html/defaultnerdtest.html).

NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)