U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bankfusie Japan grootste ter wereld
TOKIO, 20 AUG. Drie grote Japanse banken, Industrial Bank of Japan, Dai- Ichi Kangyo Bank en Fuji Bank, gaan fuseren en zullen hiermee de grootste bank ter wereld vormen. Twee andere Japanse banken, Tokai Bank en Asahi Bank, kondigden vandaag eveneens een fusie aan. Dit wordt de tweede bank van Japan.

Mogelijk tienduizenden doden Turkije
ISTANBUL, 20 AUG. Het dodental van de aardbeving in Turkije komt waarschijnlijk aanzienlijk hoger uit dan tot dusver werd aangenomen. Volgens de Turkse autoriteiten liggen nog 35.000 mensen onder het puin. Vanmiddag waren de lichamen van meer dan 8.700 slachtoffers geborgen.

Soldaten weg uit Orahovac
DEN HAAG, 20 AUG. De Nederlandse artillerieafdeling (de zogenoemde Gele Rijders) die in Kosovo deel uitmaakt van de KFOR-macht van de NAVO moet toch uit haar kampement in en rondom een wijnfabriek te Orahovac verhuizen ten gunste van een Russisch bataljon. Het kabinet zou vrijdag beslissen over een dergelijk voorstel van de NAVO, dat Den Haag woensdag bereikte.

Zuid-Molukse leider Manusama was lid van NSB
AMSTERDAM, 20 AUG. Ir. J.A. Manusama, meer dan dertig jaar leider van de Zuid-Molukse regering in ballingschap, is in de jaren dertig zes jaar lid geweest van de Indische afdeling van de NSB. Dat blijkt uit zijn postuum verschenen memoires.

Verkeersboetes niet hoger
DEN HAAG, 20 AUG. Minister Korthals (Justitie) ziet af van de voorgenomen verhoging van verkeersboetes met tien procent. Wel zal hij de verkeerscontroles laten intensiveren.

Geweld tegen politie aangepakt
DEN HAAG, 20 AUG. De politie gaat geweld tegen politiemensen harder aanpakken. De raad van hoofdcommissarissen heeft besloten voortaan schadevergoeding te eisen in strafzaken van geweldplegers.

VNO-NCW pleit voor matiging
DEN HAAG, 20 AUG. De werkgeversvereniging VNO-NCW komt 1 september met een voorstel voor een tekst waarin zij werkgevers oproept tot 'verantwoorde loonkostenontwikkeling'. Dat is de uitkomst van overleg tussen de sociale partners over de verschillen in loonstijgingen tussen werknemers en topmanagers.

Rus Chalifman in schaakfinale
LAS VEGAS, 20 AUG. Alexander Chalifman heeft zich in Las Vegas geplaatst voor de WK-finale schaken. De Rus versloeg in de halve eindstrijd de Roemeen Liviu-Dieter Nisipeanu. Chalifman begint zondag aan zes finalepartijen tegen de Armeniër Vladimir Akopian.

Atleet geschrapt
SEVILLA, 20 AUG. De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie heeft twee dagen voor het begin van de wereldkampioenschappen in Sevilla de atleet Troy Douglas geschrapt van de deelnemerslijst, omdat hij bij de Nederlandse kampioenschappen is betrapt op het gebruik van doping.

Handelstekort VS in juni naar record
WASHINGTON, 20 AUG. Het Amerikaanse handelstekort is in juni tot het record van 24,6 miljard dollar. Het tekort is ruim 16 procent hoger dan een maand eerder.


NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)