U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Generale Bank wil hulp computerkraker

Door onze correspondent
BRUSSEL, 20 AUG. Een computerkraker heeft gisteren ingebroken in het computersysteem van de Belgische Generale Bank. Hij heeft zich toegang verschaft tot de gegevens van klanten die bij de bank elektronisch bankieren. Een woordvoerder van de Generale Bank heeft gezegd dat er geen klacht bij de justitie tegen de kraker zal worden ingediend. De bank vraagt de kraker, die zich RedAttack noemt, om te helpen de computerbeveiliging te verbeteren.

RedAttack brak vorige week in op de internetsite van Skynet, een dochter van het telecommunicatiebedrijf Belgacom. De kraker heeft tegen Belgische kranten gezegd dat hij met zijn inbraken het publiek de onveiligheid van Internet wil laten zien. De Belgische justitie doet al enige tijd tevergeefs pogingen om hem op te sporen. RedAttack heeft aangekondigd bij ziekenhuizen computerbestanden te zullen kraken om aan te tonen dat medische dossiers gemakkelijk voor buitenstaanders toegankelijk zijn.

In een e-mail aan Belgische kranten heeft RedAttack gemeld dat de Generale Bank een van de beter beveiligde banken in België is. Desondanks lukte het hem via de help-desk van het elektronisch bankieren tot de bankrekeningen van klanten van de Generale Bank door te dringen. De Generale Bank heeft 30.000 klanten die elektronisch bankieren. RedAttack heeft geen geld van de ene bankrekening naar de andere overgeschreven, omdat dat "zeer omslachtig" zou zijn geweest.

NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)