U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NOS en omroepen oneens
De raad van bestuur van de NOS dient half september bij de omroepvoorzitters een voorstel in over de profilering van de netten. Het lag in de bedoeling dat dat vrijdag zou gebeuren, maar de partijen konden het nog niet eens worden.

Zwart of wit, staatsomroep blijft staatsomroep
Om Snuki Sikalala, 'sterverslaggever' van het tv-journaal op de Zuid-Afrikaanse staatsomroep SABC, moesten zijn buitenlandse collega's altijd smakelijk lachen. Snuki sprak Engels met zo'n wonderlijk accent dat het ook voor veel van zijn landgenoten soms onbegrijpelijk was. Aan zijn reportages zat meestal kop noch staart. Een andere tv-journalist, Phil Molefe, presentator van de parlementaire rubriek On Camera, sprak, met een waas van alcohol om zich heen, zo mogelijk nog onverstaanbaarder en grossierde in zijn programma in gemeenplaatsen aan het adres van het ANC.

Succesvolle digitale veilingen op Internet vechten om Europa
Veilinghuizen op Internet zijn een groot succes. Geïnspireerd door de Amerikaanse veilingpionier eBay schieten de veilingsites in Europa als paddestoelen uit de grond. Voor de grote digitale veilinghuizen is de strijd om Europa begonnen. eBay en QXL.com komen naar Nederland.

Gevecht om de peuter
Terwijl pedagogen zich buigen over de vraag of televisie wel goed is voor de kleintjes, zijn de programmamakers de strijd aangegaan om twee- tot vijfjarigen voor de televisie te krijgen. De Teletubbies krijgen concurrentie van de Tweenies en de Jellikins.

Italiaans voetbal via Canal Plus
Canal Plus heeft voor de drie komende seizoenen de hand weten te leggen op de uitzendrechten voor de Italiaanse voetbalcompetitie. Dat is niet voor het eerst. Voordat de NOS met de rechten aan de haal ging, waren de wedstrijden ook al bij de betaalzender te zien. Eerder werd al bekend dat Canal Plus, dankzij een sublicentie van de NOS, enkele wedstrijden uit de Champions League kan brengen. Verder zijn de Schotse wedstrijden binnengehaald. (ANP)

AltaVista: gratis Internet
AltaVista Company, bekend van de AltaVista-zoekmachine, biedt sinds gisteren in heel de Verenigde Staten gratis toegang tot Internet. AltaVista is daarmee het eerste grote Internetbedrijf dat deze gratis service aanbiedt.

Microsoft geeft gratis Office 2000 weg
Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft geeft een gratis kopie van het onlangs gelanceerde softwarepakket Office 2000 weg aan klanten die een vragenlijst over Office 97 invullen. Abonnees op Microsofts nieuwsdienst zijn deze week per email uitgenodigd om zich voor de enquête op te geven. Het aanbod geldt alleen voor genodigden. Een vorige enquête werd eerder dit jaar voortijdig afgebroken omdat Microsoft werd overspoeld door mensen die interesse hadden in de gratis software.(Redactie Economie)


De Duitse Steffi 'Frulein Forehand' Graf heeft vrijdag aangekondigd te stoppen met haar tenniscarrière. De meeste fansites maakten er gistermiddag nog geen melding van. Ook de officiële site van Graf (www.steffi-graf.com) was toen nog niet actueel, maar is wel erg mooi. Er is ook een uitgebreide webring (verzameling van elkaar gelinkte sites) over de meest succesvolle tennister aller tijden (www.bomis.com/rings/graf/). Van daaruit kun je naar meer dan 25 sites, met véél plaatjes van de tennisster. Steffi Graf stond in totaal 377 weken nummer een van de wereld, een record. Ze won 107 titels.

NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)